Darin om att komma ut: "Omtumlande"

Popartisten Darin blev känd för hela svenska folket när han kom tvåa i Idol 2004. Sedan dess har karriären gått som tåget och Darin är idag känd runt om i hela världen. För snart två år sedan delade han med av något som han burit på länge, nämligen att han är homosexuell.

Darin Zanyar berättar att det var 'omtumlande' att komma ut som homosexuell.
Darin Zanyar berättar att det var "omtumlande" att komma ut som homosexuell.

Det var under sommaren 2020 som Darin Zanyar, 33, kom ut som homosexuell – något som han gått och burit på länge. Nu berättar han hur det var att dela med sig av det han haft inom sig så länge:

– Det var lite omtumlande. Det är något som jag har gått och burit på och som folk har frågat om mycket. Det var en jobbig grej, så det var skönt att "once and for all". Liksom såhär är det, säger han i Morgonpasset i P3.

Darin berättar att han ibland tänkte att vem han blir kär i inte angår någon annan. Samtidigt som han kände att det var skönt att få dela med sig då han står för vad han känner och tycker.

"Lite spontant"

Det var på Instagram, under Pride, som popartisten berättade om sin hemlighet:

"Alla borde kunna vara stolta och accepterade för vem de är. Jag vet hur svårt det kan vara. Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay.", skrev han då.

Under intervjun berättar Darin att han hade velat komma ut för världen ett tag, och till slut, en morgon, bestämde han sig.

– Det var lite spontant, säger han.