Efter avslöjandet om Draknästet – hårda ord mot Hannah Widell: "Pinsamt"

Hannah Widell är multientreprenören som kommer att synas i SVT:s program Draknästet i höst. Nu berättar hon att nyheten resulterat i både ris och ros.

Hannah Widell är ny medlem bland drakarna i Draknästet.

Multientreprenörerna Hannah Widell, 48, och Amanda Schulman, 43, ligger bakom flera olika företagssatsningar, däribland modevarumärket Daisy Grace, skönhetsvarumärket All I Am och vinet Golden Year.

Systrarna är även grundare till mediebolaget Perfect Day – ett bolag som de sålde till Björn Ulvaeus Pophouse 2021. Både Hannah Widell och Amanda Schulman är fortfarande inblandade i företaget, Hannah som vd och Amanda som creative head.

Nyligen släpptes nyheten att Hannah Widell är en av de nya drakarna i den kommande säsongen av Draknästet.

– Alltså alla ni älsklingar som hör av er på dm. Peppen jag fick var enorm, förutom från några män, berättar hon i avsnittet.

Widell förklarar att hon väldigt sällan får meddelanden från män i sin inkorg, men att det nu inkommet flera stycken som har ett och annat att säga om hennes medverkan i Draknästet.

– Det som lyser igenom här är ju att de skakar av irritation, säger hon och berättar att i ett av de meddelanden som hon fått har det bara stått "pinsamt".

I ett annat ska det ha stått "töntigt, för du har ingen deg att stoppa in".

– Det här är då några av de som har skrivit och som plötsligt ska poppa in för de kan inte hålla sig, utan de måste säga till mig. För här gick jag för långt, säger Hannah Widell i podcasten och tillägger:

– Jag ska inte få vara med där. Det är det mest irriterande de någonsin varit med om.

Hannah utvecklar och menar att kvinnor inte har det lika lätt i entreprenörslandskapet som män:

– Det är ju just att det svarar så mycket på varför det tar så lång tid för kvinnor att komma in i styrelserummen, att få sitta på höga positioner eller att få investeringspengar.

Draknästet har premiär på SVT den 31 augusti 2023.