Juryn om Let's Dance-pausen: "Kanske för programmets bästa"

Efter hela 18 säsonger av TV4:s långkörare "Let's Dance" är det slutdansat. Tidigare i veckan kom beskedet att det inte blir någon ny säsong av programmet inför 2024. Nu uttalar sig Let's Dance-juryn om beslutet.

Sedan 2006 har hela 18 säsonger av programmet sänts, men 2024 är det dags för en paus.

Underhållningsprogrammet ”Let's dance” är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan första säsongen gick av stapeln 2006 har hela 18 säsonger av programmet sänts, men nu meddelar kanalen att det inte blir någon ny säsong inför 2024.

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

Juryn om beslutet

Både Ann Wilson, 55, och Tony Irving, 57, har suttit med i juryn sedan programmets allra första säsong 2006.

"Det känns lite sorgligt, men med 18 säsonger i bagaget känner jag en otroligt stor tacksamhet. Vilken fantastisk produktion, vilka deltagare och vilka upplevelser! Jag kommer att sakna alla", skriver Ann Wilson på sina sociala medier.

Till Expressen delar hon även med sig av sin egen teori om varför hon tror att programmet pausas:

– Man hade personligen en önskan att det skulle flyttas till en annan dag i veckan, jag tror det hade underlättat tittarsiffror och så vidare. Programmet är populärt, det finns en jättepublik som älskar Let's dance, men med det sagt så tror jag att lördagskvällen är en lite komplex kväll att ha programmet på.

Jurykollegan Tony Irving menar att han förstår TV4:s beslut om att pausa programmet:

– Ärligt? Jag tycker att det är ett vettigt beslut. Tv-tittning har ändrats sedan vi startade 2006, folk tittar inte på tv på samma sätt. De behöver titta på ”Let's dance” och förnya och förbättra saker. De har inte lagt ner programmet, de har pausat 2024. Jag hoppas att det kommer tillbaka 2025, säger han till tidningen.

"Kanske för programmets bästa"

Programmets tredje jurymedlem, Dermot Clemenger, 50, delar jurykollegornas känslor. På sina sociala medier uttrycker han att det är tråkigt att programmet pausar, samtidigt som han förstår TV4:s beslut:

"Såklart tråkigt men kanske är det för programmets bästa om den ska komma tillbaka. Jag beskriver mina år med Let's Dance som en adrenalinkick utan dess like. En riktig berg- och dalbana. Jag har träffat så många fantastiska människor, skaffat vänner för livet och är väldigt stolt över den underhållning som hela teamet har levererat år efter år", skriver han.

Programledaren David Lindgren: "Så tacksam"

David Lindgren, 41, har varit programledare för programmet sedan 2021. Han har under de åren haft både Petra Mede och Kristin Kaspersen vid sin sida. På sina sociala medier kommenterar han TV4:s beslut:

"Vi får se vad som händer med Lets Dance under den här pausen. Hur det än blir med min framtid i programmet så är jag så tacksam att jag har fått vara med i 3 år. Jag har skrattat massor, lärt mig massor, pratat massor, sjungit massor, gråtit en del och allt det har jag fått dela med alla er".

Kristin Kaspersen, 53, delar programledarkollegans sorg om att programmet valt att pausa samtidigt som hon säger sig förstå beslutet:

"Det är ett program som sprider så mycket glädje inte bara för oss som är med utan jag får så ofta höra det från de tittare jag möter. Jag är glad att TV4 säger det är en paus, för jag vill njuta av att titta på programmet igen, förhoppningsvis 2025", skriver hon på sina sociala medier.