Kristian Luuks ord efter Björn Gustafssons comeback i Melodifestivalen

Björn Gustafssons sketch i "Melodifestivalen" gjorde succé, både hos tittarna och hos programledaren Carina Bergs ex-make Kristian Luuk. 

Under 'Melodifestivalens' första deltävling var programledaren Carina Berg påväg att få ytterligare en kärleksförklaring av komikern Björn Gustafsson. Carina Berg är idag gift med fotbollsspelaren Erik Berg, men var tidigare gift med programledaren Kristian Luuk.
Under "Melodifestivalens" första deltävling var programledaren Carina Berg påväg att få ytterligare en kärleksförklaring av komikern Björn Gustafsson. Carina Berg är idag gift med fotbollsspelaren Erik Berg, men var tidigare gift med programledaren Kristian Luuk.

Under den första deltävlingen i "Melodifestivalen" 2024 gjorde Carina Berg entré som programledare för det populära programmet för första gången. Något som dock var ett återkommande moment i det programmet var att komikern Björn Gustafssons dök upp. 

Viral kärleksförklaring 2008 

För 16 år sedan var Gustafsson nämligen med och framförde något som de allra flesta tv-tittarna kommer ihåg: Han sjöng ut sin kärlek för Carina Berg, dåvarande hustru till Kristian Luuk som var programledare för "Melodifestivalen" då, närmare bestämt 2008. 

Men Björns försök att göra Carina till sin misslyckades 2008, och så även 2024. 

Björn Gustafssons sketch i "Melodifestivalen" 2024 

När det blev dags för Carina Berg att vara aktuell i ett Mello-sammanhang ytterligare en gång tog han tillfället i akt och yttrade några väl valda ord till henne. 

Carina Berg stod då på scen, redo att prata om det ärofyllda priset sångfågeln, när Björn Gustafsson stegade in på scen och påpekade det faktum att Kristian Luuk och Carina Berg gått skilda vägar. Därefter gjorde han sig redo för att gå ner på knä och fria till henne. 

Erik Berg på scen i "Melodifestivalen" 

I samma veva dök Carina Bergs make Erik Berg upp på scen och Björn Gustafsson blev då tvingad att, till sin stora besvikelse, avbryta sitt frieri. 

Det faktum att Erik Berg är yngre än Björn Gustafsson själv gjorde inte saken bättre. 

– Hur gammal är du?, frågade Gustafsson. 

– Jag är 35, svarade Berg. 

– Aj, aj, aj, aj. Du är yngre än mig, sa Gustafsson besviket. 

Kristian Luuk om Björn Gustafssons comeback 

Så vad tyckte Kristian Luuk om Björn Gustafssons comeback i "Melodifestivalen"? 

I ett meddelande till Expressen skrev han följande om spektaklet på scen:  

"Jag såg sketchen och tyckte den var väldigt, väldigt rolig". 

"Hysteriskt roligt" 

På sociala medier har sketchen tokhyllats av tittarna. Några av kommentarerna som skrivits på SVT:s officiella Instagram lyder: 

"Asså så roligt, det här är humor"

"Hysteriskt roligt"

"Kvällens bästa!"

"Så galet bra"

Om det blir ytterligare en comeback för Björn Gustafsson återstår att se.