Linda Lindorffs avslöjande: Därför tvingades bonden lämna”Bonde söker fru – jorden runt” 

Spinnoff-serien ”Bonde söker fru – jorden runt” hade nyligen premiär på TV4. Men nu avslöjas ett avhopp i programmet, en bonde hittade nämligen kärleken på egen hand. 

Linda Lindorff och årets bönder i ”Bonde söker fru – jorden runt”

Spinnoff-serien ”Bonde söker fru – jorden runt” hade nyligen premiär för sin andra säsong på TV4. Första säsongen av programmet visades på kanalen 2020, men på grund av coronapandemin och förhinder med inspelningen blev den andra säsongen väldigt försenad. Det tog nämligen fyra år innan den andra säsongen var tillbaka i tv-rutan. 

Precis som i ”Bonde söker fru” är det Linda Lindorff som är programledare och leder tittarna genom säsongen.  Programmet följer bönder med koppling till Sverige men som bor utomlands, denna säsong får vi följa tre bönder som är bosatta i Grekland, USA och Frankrike. 

– I ”Bonde söker fru – jorden runt” blir det till skillnad från vanliga ”Bonde söker fru” en hel del drama som till viss del består av språkliga missförstånd och kulturkrockar, men det fina är att kärleken ändå övervinner allt. För mig personligen har det även varit en känslomässig berg- och dalbana att följa de här tre bönderna på deras kärleksresa. Tittarna har en engagerande, känslosam och överraskande säsong att se fram emot, sa Linda Lindorff i ett uttalande inför säsongen.

Sanningen är att det ursprungligen skulle vara fyra bönder med i startfältet för årets säsong – men en lämnade programmet under inspelningarna. 

Här är bönderna i ”Bonde söker fru – jorden runt”  

Bönderna i årets säsong är olivbonden Dino Choreftis, 49, som bor på den grekiska ön Rhodos. På gården driver Dino sin verksamhet som rullar över alla årstider. Han odlar bland annat olivträd med olivoljeproduktion som serveras på flertalet Michelin-krogar, men även frukt och grönsaker som förser hela ön med läckerheter. 

Olivbonden Dino Choreftis.

Vinbonden Christopher Sjöblom, 25, i Napa Valley i Kalifornien, USA. Christopher föddes i Sverige med är uppväxt bland vinrankorna i vackra Napa.  Trots att Christopher är uppvuxen i USA känner han sig ändå väldigt svensk och höjdpunkten på året är att fira Midsommar.

Vinbonden Christopher Sjöblom.

Travsportprofilen Anders Lindqvist, 70, från Norrland som bor på en av Europas största travsportanläggningar utanför Paris. Numera är Anders pensionär men hans dagar är fortfarande fyllda av att coacha kuskar, kommentera lopp samt att verka som travexpert i olika medier.

Travbonden Anders Lindqvist.

Därför tvingades bonden hoppa av programmet

Men inför premiären av programmet kunde Linda Lindorff avslöja att det faktiskt saknas en bonde i startfältet och att tittarna ursprungligen skulle få följa fyra bönder. 

En av de bönder som tackat ja till att vara med tvingades nämligen avbryta sin medverkan i programmet, anledningen var att hon hade hittat kärleken på egen hand utanför programmet. 

– Vi hade redan börjat spela in säsong två innan pandemin kom så den bonden, en helt underbar tjej, som skulle vara med i säsong två kommer inte att vara det. Hon hann nämligenc hitta kärleken på egen hand. Lyckligt ju – även om jag förstås önskat att ni hade fått vara med på den resan, skriver Linda Lindorff i uttalandet. 

Lästips: ”Bonde söker fru – jorden runt” är tillbaka – förändringarna i programmet