Varför ska vi boosta?

Hej Michael Södermalm, vår boostexpert, varför är det viktigt att boosta?
- Det är viktigt för alla människor att bli boostade emellanåt för att må bättre! Ordet "boost" betyder på engelska att bli lyft, höjd, stärkt! Och vem vill inte bli det? Det är så lätt att fastna i våra vardagliga rutiner, vara upptagna med fulla agendor, aktiviteter, möten, förväntningar och krav. Det gör att vi alla ibland tappar både fokus och energi och då är det viktigt att vi hjälper varandra till att få positiva kickar som gör att vardagen blir lite mer rolig och lustfylld. 

Vad händer i kroppen när vi blir boostade?
- Vår hjärna frigör en mängd hormoner såsom endorfiner, serotonin och dopamin i olika grad. Det påverkar hela vårt humör och tillstånd och vi känner oss mer tillfreds och glada. Om kroppen och knoppen blir stimulerade och får vara glad så är det lättare att vara positiv och fokusera mer på rätt saker. Det blir som en enda positiv dominoeffekt! Boosta mera, oftare och längre stunder så kommer du att leva längre! Ingen garanti dock men det kan vara värt att försöka! Det kanske inte är någon slump att vi känner oss lite piggare och på bättre humör när vi blir boostade och i synnerhet när vi skrattar så blir ju det
mesta ännu lättare och roligare. Boosta dig själv genom att göra saker som får dig att må bra! Skratta mera och oftare så kommer du må bättre längre stunder.

Vilka effekter får man av att bli boostad? 
- Jag är övertygad att människor skulle må och fungera mycket bättre i alla olika situationer. Det skulle dessutom påverka den svenska folkhälsan. Tänk vad häftigt det skulle vara om vi tillsatte en svensk boost minister i vår svenska regering! Att bli boostad påverkar människors attityder som i sin tur leder till bättre beslut, handlingar och resultat! Det skulle vara spännande att introducera regelbundna boost möten på arbetsplatsen, i skolan och i våra hem!

Michael Södermalm är Mammaboostens boostexpert, och kommer varje vecka ge dig nya och peppande boost-tips! Läs mer här.

Ps. Hur vill du bli boostad? Tell us :) Du hittar forumet här!