"Flickvän skriver med andra okända killar på sociala medier" – Relationsexperten svarar

"Hon säger att hon inte alls är intresserad av att träffa killarna hon pratar med, utan bara skriver med dom", berättar Anonym.

Artikelbild: Pexels / Privat Charlotte Sander
Artikelbild: Pexels / Privat Charlotte Sander

Sociala medier kan verkligen ge hjärnspöken, men vart går gränsen mellan instagramvänskap och instagramflirt?

I forumtråden "Flickvän skriver man andra okända killar på sociala medier - Hur ska man som pojkvän reagera?", pratar läsarens partner med andra killar på sociala medier. Han vet inte hur han ska ställa sig till det utan att uppfattas som kontrollerande.

"Min flickvän skriver med andra"

– Hej!

Min flickvän är ganska öppen med att lägga till folk på Facebook och är dessutom väldigt aktiv på Instagram. Och ibland kan jag märka att hon och en annan kille gillar varandras bilder en del på Instagram.

Jag kan sedan också märka när vi väl träffas att dom två skriver med varandra en del på sociala medier, exempelvis Facebook eller Snapchat. Dom kan prata med varandra ganska mycket, nästa varje dag..

Hon säger att hon inte alls är intresserad av att träffa killarna hon pratar med, utan bara skriver med dom. Hon har aldrig under vårt 1 års långa förhållande svikit mig på något sätt, tex. dölja något för mig eller något sånt.

Jag själv är rätt "omodern" med sociala medier. Jag lägger till de vänner på Facebook som jag iallafall är bekant med, men inte någon helt okänd person.

Vad ska jag göra?

– Hur tycker ni jag som pojkvän ska reagera på denna situationen? Jag vill inte förbjuda henne saker. Men jag vet ju inte alls vad dom pratar om och förstår heller inte syftet. Jag själv hade varit helt ointresserad av att prata med en okänd tjej som kontaktar mig på sociala medier.

Hon är lite yngre än mig, så jag vet inte om det spelar roll? Är det annorlunda nu än förr?

/Anonym

Relationsexperten svarar

– Hejsan, du skriver att hon aldrig svikit dig eller dolt något för dig - det är bra.

Då tänker jag att det mer handlar om din känslomässiga trygghet och som du kanske behöver fundera lite mer på - vad behöver du för att känna lugn när hon chattar med andra?

Många saknar just själva inkluderandet - och att man får känna sig prioriterad.

Frågor att ställa till dig själv

Några frågor du kan ställa till dig själv:

– Hur vill du att ditt inkluderande ska se ut?

– Är det att mer få veta vad hon skriver med dessa killar om?

– Är det mer att hon inte sitter med telefonen och chattar när ni ska träffas och ha er stund tillsammans?

Säg vad du känner

Jag tänker att om du kan visa mer tydlighet i både vad du känner och vad du faktiskt skulle behöva för att känna lugn, för det kan hjälpa henne ge en djupare insikt om hur hennes chattande påverkar dig.

Bästa hälsningar, Charlotte Sander

Vill du veta mer?

Charlotte Sander är diplomerad samtalsterapeut och har gått en internationell utbildning inom EFT - emotional focused therapy. Hon jobbar med onlineterapi. Klicka här för att komma i kontakt med Charlotte.