"Kärleken till min man minskar" – relationsexperten svarar

Läsaren känner att kärleken för hennes man rinner ur henne. Ska hon lämna, eller vara kvar för barnens skull? Relationsexperten Charlotte Sander kommer med råd om hur de kan hitta tillbaka till kärleken igen.

Hur hittar man tillbaka till kärleken i en lång relation?
Hur hittar man tillbaka till kärleken i en lång relation?
Maila Charlotte med din fråga!
Maila Charlotte med din fråga!

Vad gör man när det känns som att kärleken dag för dag långsamt rinner av en? Det undrar signaturen "Anonym", som ställer sin fråga till Familjelivs egen relationsexpert Charlotte Sander.

Läsarfråga: "Jag vill inte att sonen ska växa upp med föräldrar som inte älskar varandra"

Hej!

Min man och jag har varit ett par i snart tio år, vi har en son tillsammans som är ett år. Sedan sonen föddes har vi bråkat mycket, i perioder det har varit bra, medan i andra har vi bråkat mer. Både om småsaker och större saker. Jag vill att det ska fungera, men jag känner att kärleken till min man minskar. Jag hoppas att vi ska hitta tillbaka till vår kärlek och särskilt nu när vi har en son tillsammans. Samtidigt vill jag inte att sonen ska växa upp med föräldrar som inte älskar varandra och bråkar mycket.

Hur kan vi hitta tillbaka till vår kärlek? Vi har haft många fina år tillsammans, där respekten och kärleken varit stor. Kan tillägga att det varit tufft med sonen, kolik första månaderna, mycket sjukdomar och lite sömn. Snälla hjälp!

Relationsexperten svarar: "Låt var och en berätta vad den tänker"

Hej!

Det är så lätt att vi glömmer att relationer är färskvara som ska behandlas och vårdas.
Först av allt tycker jag ni ska schemalägga stunder, helst en gång i veckan, där ni sitter ner och pratar. Låt var och en berätta vad den tänker och känner utan att avbryta. Bara lyssna och iaktta.

Skriv gärna ner vad din partner säger och titta på det du skrivit under veckan. Vad menade han? Hur kan ni mötas i det han beskrev? Acceptera att ni inte alltid tycker lika, det är ok och kan faktiskt ge extra krydda åt relationen om man släpper på prestigen och att ha "rätt". Ni kanske inte kan lösa era svårigheter nu och bums, utan se det som en process. Börja på detta viset och som jag läser ditt brev så finns det mycket kärlek i er relation, värd att jobba på.

Varma hälsningar Charlotte Sander, relationsexperten.se och relationsexpert på Familjeliv.se