Partnern är mer närvarande på Facebook än i relationen – experten ger råd

Facebook verkar vara hans frus enda ventil. Var kommer han in i bilden? Charlotte Sander är relationsexpert och svarar på läsarens fråga.

Signaturen 'Mats' tycker att hans partner är mer närvarande på Facebook än i relationen.
Signaturen "Mats" tycker att hans partner är mer närvarande på Facebook än i relationen.

Charlotte Sander är relationsexpert och får in många frågor om hur man balanserar privatlivet på sociala medier och i ens relation. Vad ska man egentligen göra om man anser att ens partner hellre ventilerar känslor på Facebook än "face to face"?

Här är läsarfrågan med signaturen "Mats" och nedan följer Charlotte Sanders svar.

Maila din fråga till Charlotte du med!
Maila din fråga till Charlotte du med!

Läsarfråga: "Hon skriver hellre saker på Facebook istället för att prata med mig"

Hej,

Jag och min sambo har under ett års tid bråkat mycket på grund av vår dåliga kommunikation. Min sambo har väldigt svårt att öppna sig för mig gällande alltifrån enkla saker, till hur hon mår och känner. Problemet blir bara värre när jag känner att hon hellre skriver saker på Facebook istället för att prata med mig. Som hennes man känner jag att det ofta handlar om vårt privatliv och vårt förhållande något som vi tillsammans ska prata om. Inte hon tillsammans med sina "vänner" på Facebook!

Det känns som att Facebook förstör vårt förhållande. Jag har försökt att prata med henne om detta, men det känns inte som hon förstår. Reagerar jag helt fel? Hur kan vi få vår kommunikation att fungera? Mvh ”Mats”

Relationsexperten svarar: "Försök att inte kasta skräp på henne – utgå från dig själv"

Hej Mats!

Jag förstår att du tycker det är ledsamt och jobbigt om hon hellre pratar om er relation med sina kompisar på Facebook än direkt med dig. Du behöver sätta dig ner med din partner där du berättar vad du tänker och känner kring detta.

Tänk till innan så att du är väl förberedd. Vad tänker du? Vad känner du? Använd Facebook som ett exempel: Förklara för henne hur det känns när hon hellre pratar med sina kompisar om er relation än med dig? Försök att inte kasta skräp på henne utan var noga med att utgå ifrån dig själv. Ge henne utrymme att prata också och berätta hur hon tänker och känner.

Fråga på ett bra sätt hur det kommer sig att hon kan vara öppen på Facebook men inte mot dig? Vad kan du göra annorlunda, vad hon eventuellt saknar?

Hälsningar Charlotte Sander, relationsexperten.se och relationsexpert på Familjeliv.se