10 tips: Det här kan man lägga i påskägget – istället för godis

Att få eller ge bort påskägg är en klassisk grej som sker under påsken. Det kan dock vara svårt att komma på vad man kan lägga i ett påskägg, om man inte vill gå på deet kanske mest klassiska godiset såklart. Här har vi listat x saker man kan lägga i påskägget.

Här kan du ta del av tips på saker du kan lägga i påskägget, om du inte vill ge bort godis i påsk.
Här kan du ta del av tips på saker du kan lägga i påskägget, om du inte vill ge bort godis i påsk.

Påsken närmar sig med stormsteg och med det även uppladdningen efter att antingen få eller ge bort påskägg. Det kanske mest klassiska att lägga i ett påskägg är såklart godis, men det är inte alla som vill ha eller vill ge godis. Därför kan det vara kul att ge något helt annat, så att alla blir nöjda och glada. Eftersom godis är en sådan central del av påsken kan det vara knepigt att komma på vad man kan lägga i påskägget. Därför har vi listat 10 tips på vad du kan lägga i påskägget. Glad påsk!

Tips på vad man kan lägga i påskägget:

 • Naturgodis
  Godis är för många det självklara valet när det ska inhandlas innehåll till påskägg, men om det är så att personen som ska få påskägget inte äter godis kan du prova att ge naturgodis (men kolla upp eventuella nötallergier).
 • Barntatueringar gnuggisar
  Gnuggisar är alltid en rolig idé. Aldrig har man upplevt ett barn som blir besviket när den fått ett gäng tatueringar att klä kroppen med. Succé!
 • Biokort
  Ett presentkort på bio gör ingen besviken. En bioupplevelse kan dessutom uppskattas av alla åldrar.
 • Presentkort kläder, konsert eller restaurang
  Att ha en upplevelse på vänt är aldrig fel! Kanske är det lite extra oväntat att få i ett påskägg och kan därför bli en riktig härlig överraskning.
 • Såpbubblor
  Vilket barn gillar inte såpbubblor? En perfekt liten gåva att sysselsätta sig med under påskens lediga dagar.
 • Kritor och pennor
  Om såpbubblor inte är aktuellt (de som vet vet att det kan bli kladdigt!) kan kritor eller pennor vara roligt att lägga i ett påskägg som ska ges till ett barn. Och visst kan det också bli kladdigt, men roligt är det!
 • Underkläder
  Om det är en vuxen, kanske en partner, du ska ge påskägget till kan ett hett tips vara att lägga underkläder i påskägget. Kul och oväntat!
 • Håraccessoarer
  Hårsnoddar och hårspännen är så pass litet och smått att det passar perfekt att lägga i ett påskägg.
 • Pengar
  Att ge bort pengar i påskägget kan vara en mycket uppskattad gåva (inte minst under rådande ekonomiska situtation). Både vuxna och barn, kanske inte minst i tonåren, blir säkerligen glada över ett påskägg med pengar i.
 • Böcker
  Om du köper ett extra stort påskägg kan du med fördel slänga in ett par böcker som den som får påskägget kan börja läsa under påsken.

Sugen på mer tips? Här kan du ta del av ytterligare 25 tips på saker att ge i påskägget istället för godis.

Lästips: När går man påskkärring? Här är dagen som gäller för ditt barn