Alla produkter i denna artikel är utvalda av Familjelivs redaktion och länkas till återförsäljarna, och vissa via tjänsterna Adviral & Apprl.

Hur lätt som helst
Mat ska inte vara svårt, krångligt eller dyrt. Med den här boken hoppas jag kunna så frön hos läsaren till hur man kan känna lust i matlagningen och bli mer kreativ i köket utan tidskrävande metoder eller dyra och krångliga ingredienser. Recepten är maträtter som jag lagar hemma alla dagar i veckan. I mitt kök ryms alla smaker och alla humör. Så också i min kokbok.
Som alltid när Jessica lagar mat blir det färgglatt, smakrikt och inbjudande. Hennes tankar om att mat ska vara roligt genomsyrar hela boken. Recepten varvas med oumbärliga lifehacks som får dig att glänsa i köket, varje dag.
Må bra kokboken

Att äta innebär inte bara att bli mätt. Med hjälp av bokens utvalda recept kommer du att öka ditt välbefinnande och må bättre. Att må bra betyder ju också att ta hand om sig. Genom att äta god mat tillagad av goda råvaror kan du minska vardagens stress och jäkt och bli mer harmonisk. Det är en jämvikt vi alla behöver för att koppla av och njuta av tillvaron. I den här boken hittar du följande:
- Smårätter och soppor för tillfällen du vill äta lätt.
- Sallader med massor av aromatiska kryddörter.
- Snabblagade läckra fiskrätter.-
Utsökta kött- och fågelrätter.
- Det lilla extra för dagar när du känner för att frossa.
- Ljuvliga desserter för läckergommar.
Fettsnålt
Vill du äta gott men lätt?
Njuta utan dåligt samvete?
Med våra härliga, fettsnåla recept är det inga problem!I den här boken hittar du omväxlande recept på god vardagsmat: fräscha sallader och små mellanmål, mustiga soppor och aromatiska pastarecept, vegatariskt, raffinerade kött- och fiskrätter och söta godsaker. Ta för dig utan att få dåligt samvete och gör din kropp en tjänst.

Rutiga kokboken : grundkokboken med över 1500 recept för stora och små hushåll
Rutiga kokboken är en sann trotjänare i köket och med nästan 1,3 miljoner sålda ex genom åren är den en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör Rutiga kokboken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. År 2015 fyller boken 35 år och lagom till jubileet kommer en uppdaterad utgåva. Nya och spännande rätter varvas med älskade klassiker i bokens mer än 1500 recept. Här finns också snabbguider till recept på glutenfria rätter och middagar som är lätta att laga, tips på buffémenyer och listor på saker som är bra att ha hemma.

Vår kokbok Hälsa
Vad är egentligen hälsosam mat?
I en tid då hälsorönen haglar över oss är det lätt att gå vilse bland olika trender. I Vår kokbok Hälsa utgår därför recepten från det som experterna i dag är överens om - mer grönsaker, bättre fettsyror, mindre vitt socker och färre snabba kolhydrater. Nyare maträtter och råvaror som chiapudding, råsaft och juicer, kokosolja, frön och nötter varvas med nyttiga varianter på klassiska recept. Vad sägs om pannkakor med bovete- eller mandelmjöl, köttfärssås med rivna rotsaker, pannbiff med bönor eller ugnsbakad lax med tzatziki på gurka och rättika?

Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande
Vill du:
Bli lite piggare och smartare, kanske redan innan lunch?
Fatta bättre beslut på jobbet?
Skapa de bästa förutsättningarna för dina barns inlärning?

Förstå vad som styr dina matval?
Minska risken att drabbas av nedstämdhet och åldersrelaterade förändringar i hjärnan?
Ja, då ska du ta en titt på vad du lägger på tallriken. Via valet av mat kan du nämligen påverka din hjärnas mentala kapacitet och funktion både på kort och lång sikt. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra de rätta valen för dagens alla måltider!
Middagstipset : Recept från Jennys matblogg
Vad ska vi äta? Ibland kan den frågan kännas som en svår nöt att knäcka. Men här får man snabbt ett svar! Detta är nämligen en hel bok fylld med lättlagade recept som hela familjen gillar.
Jenny Warsén driver sedan många år tillbaka Skandinaviens största mat- och bakblogg, och har därför utomordentligt bra koll på vilken mat som fungerar hemma hos sina hundratusentals följare. (Därtill har hon fyra hushållsnära kritiker – de egna barnen.)
Välj bland 70 snabblagade recept, eller hoppa över alla val och använd dig helt enkelt av de färdiga veckomatsedlarna i boken. Smidigare att planera och storhandla kan det inte bli – och sparar både tid och pengar!

Matiga sallader


"Årstiderna är verkligen naturens eget sätt att ge oss ny inspiration, inte minst i matlagningen. För mig är det en självklarhet att laga mat av råvaror som hör säsongen till. Därför passar en sallad precis lika bra till sommarens sköna uteliv som när man vill kura in sig med mer robusta rätter under den mörka årstiden."