7 saker du inte visste om SVT-programledaren Malin Olsson

Tvåbarnsmamman och programledaren Malin Olsson är aktuell med en ny säsong av SVT:s populära program "Vem bor här?". Men vad heter hennes partner och hur gick det för Malin i Fröken Sverige? Vi har listat sju saker du inte visste om Malin Olsson nedan.

Programledaren Malin Olsson är aktuell med en ny säsong av
Programledaren Malin Olsson är aktuell med en ny säsong av "Vem bor här?" på SVT.

Malin Olsson, 39, är tvåbarnsmamma och programledare på SVT och SVT Barn. Hon har lett populära program som “Sommarlov” och “Fixarmästarna”. Just nu är hon aktuell med en ny säsong av det populära programmet “Vem bor här?”, som börjar sändas under våren 2022.

Hon har också en egen Vlogg-serie på SVT, “Malins vlogg”. I vloggen medverkar Malins sambo och barn, som pratar och visar upp roliga situationer från familjelivet.

Malin är minst sagt en uppskattad SVT-programledare, men vad jobbar hennes sambo med och vad heter hennes barn? Nedan kan du läsa om sju saker du kanske inte visste om programledaren Malin Olsson.

7 saker du inte visste om Malin Olsson

Har tävlat i Fröken Sverige och Miss Universe

  • Malin Olsson vann Fröken Sverige år 2001, och tävlade därefter i Miss Universe i Puerto Rico.

Malins sambo är musiker

  • Hennes sambo, Simon Peyron, 28, är musiker och känd som huvudsångare i metalbandet "Outtrigger". Bandet tävlade i Melodifestivalen 2014 och tog sig till “andra chansen” med låten “Echo”.

Har två döttrar

  • Malin Olsson och Simon Peyron har två barn tillsammans: Blanka, 4, och Hedda, 1.

Varit medlem i en musikgrupp

  • Hon har varit en av medlemmarna i musikgruppen "NG3", som hade hit-låten “The Anthem”. Gruppmedlemmarna gick skilda vägar 2005.

Malin Olsson har varit tillsammans med en annan programledare

  • Hon har varit tillsammans med programledaren Ola Selmén, som bland annat har programlett barnprogrammet “Amigo”.

Har även ett portugisiskt efternamn

  • Hon har fler namn är “bara” Malin Olsson. SVT-programledaren fullständiga namn är nämligen Malin Isabel Sofie Dos Santos Cardoso Olsson. Malins mamma är portugis.

Växte upp i Dalarna

  • Malin växte upp i Skattungbyn i Dalarna, men är nu bosatt i Malmö.