Allt om Vivi Wallin: Ålder, familj, barn, mammasanningar och mammans sjukdom

Programledaren och internetpersonligheten Vivi Wallin har blivit känd under Instagramkontot ”Mammasanningar”. Här är allt du vill veta om Vivi! 

Vivian ”Vivi” Nanna Wallin, har blivit känd som Vivi Wallin genom sin karriär som programledare, författare och inflencer under aliaset ”mammasanningar”. Här har vi samlat allt du vill veta om henne! 

Vivi Wallin ålder – hur gammal är hon?  

Vivi Wallin föddes den 6 juli 1977,  vilket innebär att hon fyller 47 år 2024. 

Vad har Vivi Wallin för ursprung? 

Vivi Wallin föddes i Kortedala i Göteborg men bor nu i Stockholm. Hennes mamma är av svensk härkomst och hennes pappa är från Ghana. 

– Mina föräldrar träffade i mitten på 70-talet på ett disco i Göteborg. Min pappa hade bott i Sverige i två år. Hans mål med att komma hit var att utbilda sig till agronom för att sedan kunna åka tillbaka till Ghana och starta en plantage. Han kom till Varberg och när han skulle på disco en kväll träffade han en långbent blondin han föll för, min mamma. De blev kära på en gång, har Vivi tidigare sagt till Aftonbladet

Föräldrarna skilde sig när Vivi var två och sedan lämnade hennes pappa Sverige när Vivi var 4,5 år.  Och följande tio år hade de knappt kontakt med varandra. 

– Vi hörs av, oftast är det han som ringer till mig nu. Han bodde i USA länge, men flyttade tillbaka till Ghana där han bor i dag, berättade Vivi till tidningen. 

Vivi Wallin

Vivi Wallin familj – har hon barn? 

Vivi Wallin bor tillsammans med sin sambo Anders. Hon har två barn från en tidigare relation  Elmer och Knut. Och även Anders har två söner från sitt tidigare förhållande. 

– Jag är uppvuxen med enbart min mamma och mormor. Jag hade ingen manlig förebild som liten. Och nu bor jag tillsammans med fem killar, haha. Det känns som att det var menat på något sätt, säger Vivi till Aftonbladet. 

Vivi Wallin och Anders 2016.

Är Vivi Wallins mamma – Kortedala-Britta

Vivi Wallins mamma Britta Andersson driver det populära Instagramkontot @kortedalabritta, där hon delar med sig av sitt liv. Britta fick nämligen en hjärnskada i ung ålder som gjort henne trött och glömsk. 

Är Vivi Wallin programledare? 

Vivi Wallin slog igenom i tv-rutan på den forna kanalen ZTV år 2000, då hon programledde ”TV-huset” tillsammans med Calle Nilsson. Duon ledde även programmen ”Toppen” och ”Rew” på samma kanal.

Vivi Wallin har även lett diverse program på TV3 och TV4 Plus, exempelvis ”Köpa hem”. 

Är Vivi Wallin influencer – Instagramkontot Mammasanningar?

2018 startade Vivi Wallin Instagramkontot @mammasanningar och sex år senare har kontot vuxit sig stort, i skrivande stund har kontot 339 000 följare. Kontot ska ge en ärlig bild av mammalivet. 

Vivi har även webbshopen mammasanningar.se med produkter som syftar till att göra mammavardagen roligare. 

2022 listades hennes Instagramkonto bland de 14 mest mäktiga av Medieakademins Maktbarometer. 

Driver Vivi Wallin Instagramkontot Fixa själv? 

Förutom mammasanningar driver Vivi även Instagramkontot @fixasjalv, där hon publicerar fix, tips och hacks och syftet med kontot är att göra livet lite enklare och roligare. 

Fixa själv har i skrivande stund 181 000 följare. 

Har Vivi Wallin en podd? 

Vivi Wallin driver en podcast tillsammans med Carin da Silva, som heter Våra Sanningar med Vivi & Carin. Podden släppte sitt första avsnitt 2019 men då gick podden under namnet Mammasanninngar-podden. 

Är Vivi Wallin författare? 

Vivi har släppt tre böcker: 

  • 2020 – En mammas överlevnadshandbok: insikter & hacks för en enklare och roligare vardag.
  • 2021 – Med Sara Ljungdahl Holst och Anna Winér. Lurad!: 59 roliga bus och pranks. 
  • 2022 - En mammas överlevnadskokbok : enkla recept och genvägar i köket
Vivi Wallin har släppt tre böcker.

Ska Vivi Wallin sommarprata i P1? 

Vivi Wallin är en av 58 svenskar som fått den stora äran att vara sommarvärd i P1 under sommaren 2024. Hennes sommarprat sänds den 27 juni. 

Läs mer: Här är alla sommarpratare i Sommar i P1 2024 – hela listan

”Nyp mig i armen!! Jag ska SOMMARPRATA. Så fint, nervöst, overkligt och ärofyllt! Tack för förtroendet Sommar i P1 och tack till min producent Erika Strand Berglund för att du hållit min hand genom den tidvis uppslitande processen. Den 27 juni sänds mitt program. Jag hoppas att ni vill lyssna”, skriver hon på Instagram.