Anders Hansen: Kärlekslivet, familjen och framgångsrika karriären

Anders Hansen är en svensk psykiater, författare och programledare. Här kan du läsa mer om Anders, inklusive om han har partner, hans familj och mer om hans framgångsrika karriär.

Har du bra koll på Anders Hansen?

Anders Hansens ålder – hur gammal är han?

Anders Hansen föddes den 24 januari 1974 vilket innebär att han är 50 år 2024.

Anders Hansens karriär

Anders Hansen är välkänd för sitt arbete som psykiater och författare. Han har publicerat flera böcker som blivit internationellt kända och sålts i 37 länder. En av de böcker Hansen skrivit är den uppmärksammade "Hjärnstark". 

Anders har också medverkat i och programlett flera TV-program, inte minst SVT:s "Din Hjärna" och "Anders Hansen möter".

Anders Hansens familj och uppväxt

Anders Hansen växte upp i Täby med sin mamma, Vanja Hansen, och sin yngre bror Björn. Hansens pappa, Hans-Åke Hansen, gick bort 2011. 

Anders Hansens längd

Många undrar hur lång Anders Hansen är, men hans längd är inte offentligt känd.

Anders Hansen, 2014.

Anders Hansens partner och barn

I en intervju med Dagens Nyheter från 2020 har Hansen uttryckt att han prioriterat karriären framför personliga relationer. Han har helt enkelt inte lagt fokus på att träffa en partner och bilda familj.

– Det kanske låter konstigt, men jag har jobbat så mycket så jag har inte prioriterat relationer. Det har inte varit ett medvetet val, utan allt har bara rullat på och varit roligt. Det ena har gett det andra och så märker man att det plötsligt har gått fem år. Jag har inte haft någon överlagd livsstrategi, sa han i intervjun.

Anders Hansen, 2019.

Anders Hansen vann Mensapriset

Anders Hansen tilldelades Mensapriset år 2018, ett pris som erkänner individer eller organisationer som bidrar till att främja mänsklig intelligens för mänsklighetens bästa.

Anders Hansen på Instagram

På Instagram går Anders Hansen under användarnamnet @andersehansen.