Badplatser i Stockholm – 10 fina platser för alla åldrar att bada på

Stockholm, med sin skärgård och många sjöar, erbjuder otaliga badplatser för alla åldrar och smaker. Från sandstränder till klippbad och barnvänliga platser, här är 10 badplatser i Stockholm du absolut inte får missa.

Badplatser Stockholm
Badplatser i Stockholm

Oavsett om du föredrar att bada från klippor eller stränder, finns det gott om fantastiska badplatser runt Stockholm att välja från. Njut av sommaren och de härliga badmöjligheterna Stockholm har att erbjuda!

Badplatser Stockholm – Stränder

Smedsuddsbadet: Beläget på Kungsholmen, är denna badplats populär bland familjer och ungdomar. Här finns en stor gräsyta för spel och picknick, en sandstrand, och även en liten kiosk.

Långholmens bad: På den gröna ön Långholmen hittar du denna trevliga strand. Här kan du njuta av en dag i solen och ta ett dopp i Mälaren.

Årsta havsbad: Också känd som "Årstaviken", detta är ett av Stockholms mest populära badområden. Det är särskilt känt för sin långa, barnvänliga sandstrand och sin vackra utsikt över vattnet.

Badplatser Stockholm – Klippor

Fredhälls klippbad: Om du föredrar klippor framför sand är Fredhäll platsen för dig. Detta klippbad på Kungsholmen är en populär plats för solbad och simning.

Erstaviksbadet: Ligger söder om staden, mellan Tyresö och Älta. Här finns både sandstrand och klippor. Perfekt för en heldagsutflykt!

Fjäderholmarnas bad: En kort båttur från Slussen tar dig till Fjäderholmarna, där du kan njuta av klippbad med utsikt över skärgården.

Badplatser Stockholm – Barnvänligt

Hellasgårdens badplats: I Nackareservatet ligger Hellasgården med sitt barnvänliga bad. Här finns sandstrand, bryggor, hopptorn, och även en liten lekplats.

Sätrabadet: I södra Stockholm hittar du Sätrabadet. Här finns en barnvänlig strand, grunt vatten och en lekplats.

Vintervikens badplats: Nära Aspudden ligger Vinterviken med sitt barnvänliga bad. Gräsytor, sandstrand och grunt vatten gör detta till en populär plats för familjer.

Grisslinge havsbad: Grisslinge havsbad är ett populärt val för familjer, beläget i Värmdö kommun. Med en stor sandstrand, lekplats och till och med en minigolfbana, finns det mycket att göra för barnen. Här finns också en kiosk och restaurang.

Läs mer: Badplatser i Uppsala – 10 platser att upptäcka