Bathina Philipson: barn, våning och relationen till Carolina Gynning 

Här kan du läsa mer om tv-profilen Bathina Philipson!

Bathina Philipson var gift med mångmiljonären och kungavännen Aje Philipson i 18 år.

Bathina Busyna Philipson, född El Soudi, är en välkänd profil för det svenska folket. Hon har en lång karriär bakom sig som bland annat tv-profil, poddare och tidigare väderpresentatör som arbetat på TV3. Hon driver podcasten ”Bathina en Podcast” och hennes dokumentärserie ”Bathinas skilda världar” var ett populärt program på SVT. 

Hon har även medverkat i ”Let's dance” 2020 och ”Hela kändissverige bakar” 2023. 

Hur gammal är Bathina Philipson?

Bathina Philipson är född 10 september 1978 och fyller därmed 46 år 2024. 

Var är Bathina Philipson uppväxt? 

Bathinas föräldrar är palestinier. Familjen flydde från Syrien till Sverige och bosatte sig i en förort i Uppsala där Bathina är uppväxt. Bathina har åtta syskon. 

Bathina Philipson 2023.

Relationen mellan Bathina Philipson och Aje Philipson

Som 22 åring träffade Bathina kungavännen och mångmiljonären Aje Philipson, som vid tiden var 57 år gammal. Det var många som hade åsikter om åldersskillnaden som var 35 år och det faktum att Bathina var tio år yngre än pojkvännens äldsta dotter Nina Philipson.

Deras vägar korsades år 2000 på stockholmsrestaurangen Riche när Bathina jobbade som väderflicka på TV3. Fyra år senare gifte sig paret i Paris. Det var ett stort hemlighetsmakeri kring bröllopet och bara de allra närmaste var på plats. Kung Carl XVI Gustaf, som är en nära vän till Aje Philipson sedan många år, var dock inte närvarande.

Under äktenskapet fick paret tre gemensamma barn. Utöver det har Aje Philipson även ytterligare sex barn från två tidigare äktenskap.

Efter 18 års äktenskap stod det dock klart att paret går skilda vägar. I slutet på 2022 lämnade paret in en gemensam skilsmässoansökan till Stockholms tingsrätt. På grund av att deras tre barn var minderåriga tillämpades en sex månaders betänketid och 2023 blev skilsmässan ett faktum. 

– Det har inte hänt något dramatiskt. Vi har levt olika liv ganska länge och det är ett beslut som har mognat fram. Nu är vi på familjesemester i Marbella. Det är verkligen ingen dramatik, men vi har beslutat oss för att vi kanske inte ska leva ihop, berättade Bathina till Aftonbladet då. 

Bathina och Aje på Kung Carl XI Gustafs 60 års födelsedagsmiddag 2006.

Hur mycket fick Bathina Philipson efter skilsmässan från Aje?

Bathina och Aje Philipson skilde sig 2023. När paret gifte sig i september 2004 skrev de också på ett äktenskapsförord. Svensk Damtidning uppgav 2020 att Aje Philipson hade en förmögenhet på svindlande 130 miljoner kronor. Men Bathina har inte rätt till ett öre. Det framgår att Bathina och Aje inte ska dela på sina tillgångar vid en skilsmässa och att alla tillgångar som respektive person ägde när de gifte sig samt allt de tjänat under äktenskapets gång ska räknas som enskild egendom.

”Detsamma skall gälla avkastning av sådan egendom samt vad som kommer i dess ställe. Något giftorättsgods skall således ej finnas i vårt äktenskap”, står det i avtalet. 

Dokumentet är påskrivet av båda parter två veckor innan det intima bröllopet på den svenska ambassaden i Paris, enligt Aftonbladets uppgifter. 

Hur många barn har Bathina Philipson? 

Bathina Philipson har tre barn tillsammans med ex-maken Aje Philipson. Axel, Hugo och Märta

Bathina Philipson med barnen Hugo och Märta 2017.

Familjen firar Bathina och Ajes äldsta son Axels student 2023. 

Bor Bathina Philipson i en våning? 

Under äktenskapet bodde Bathina och Aje i en 470 kvadratmeter stor våning på Östermalm i Stockholm. Våningen är värderad till 84 200 000 kronor. 

Redan innan skilsmässan flyttade Bathina ut från den enorma våningen, men bara ett stenkart bort, nu bor hon bara två minuter gångavstånd från sin ex-make. Vilket innebär att hennes nya lägenhet också ligger på Östermalm. 

Vad har Bathina Philipson för relation till Carolina Gynning?

Innan äktenskapet med Bathina var Aje gift med två andra kvinnor och fick sex barn. Sonen Viktor Philipson är från äktenskapet med Gisela Calabro. 2019 blev Viktor och entreprenören och konstnären Carolina Gynning ett par efter att ha presenterats av gemensamma vänner på en restaurang.

Bathina Philipson och Carolina Gynning var alltså ingifta släktingar. 

– När jag blev tillsammans med Viktor var det hon som tog in mig in i familjen och jag är tacksam över hur fin hon var mot vårt barn Vilda, har Gynning tidigare sagt till Expressen

Viktor Philipson och Carolina Gynning 2022.

Vad heter Bathina Philipson på Instagram? 

Bathina har ett populärt Instagram konto med närmare 20 000 följare. Där heter hon bathina.philipson.