Benjamin Ingrossos bottenlösa sorg efter Hans Wahlgrens bortgång – beskedet om begravningen

Natten till fredagen den 10 maj lämnade Hans Wahlgren jordelivet. Nu berättar Benjamin Ingrosso om den kommande begravningen. 

Benjamin Ingrosso om sorgen efter Hans Wahlgren.

Natten till fredagen den 10 maj gick Hans Wahlgren bort efter en tids sjukdom, 86 år gammal. Han somnade in på platsen han älskade allra mest, det stora röda huset ute på Norra Lagnö, omringad av sin familj.  

”Du fick somna in på ditt älskade Lagnö, precis så som du önskat omringad av dina älskade barn och barnbarn och mamma – din älskade livskamrat”, skrev Pernilla Wahlgren, 56, på Instagram.

Helgen som följde var stora delar av familjen Wahlgren samlad ute i huset och stöttade varandra i sorgen. Men sedan var det dags att återgå till någon typ av normalitet i livet och vardagen. 

Bianca Ingrosso publicerade på Instagram att hon förstod att det skulle se konstigt ut att hon återgår till sina vanliga uppdateringar, men att hennes morfar hade velat att hon skulle fortsätta njuta av livet. Strax därefter lämnade hon landet och åkte till New York. 

Benjamin Ingrosso om Hans begravning 

Även Benjamin Ingrosso återgick till sin hektiska vardag. Nyligen kom beskedet att Benjamins egna dokumentärserie ”This is Benjamin Ingrosso” har premiär på streamingtjänsten Max (tidigare HBO Max) den 21 maj. Och under måndagen hade plattformen ett event – dit Benjamin Ingrosso dök upp. I en intervju med Hänt, berättar han om den gångna helgens händelser och känslor. 

– Det här har varit den absolut sorgligaste och vackraste helgen i hela mitt liv. Jag kommer att minnas den för evigt. Jag har aldrig känt så mycket kärlek, både inom familjen och folk som har skrivit så mycket fina saker, och minnen som de har haft med morfar. Att han verkade nästan vara som allas egen morfar, säger han till sajten. 

Benjamins karriär pikar som aldrig förr och snart ska han ge sig ut på turné igen. På frågan om artisten är orolig att turnén ska komma i vägen för hans närvaro på Hans kommande begravning svarar han: 

– Nej, gud! Jag kommer att se till att lösa det.

Något datum för begravningen är i skrivande stund, ännu inte bestämt.