Camilla Läckberg om den enorma förmögenheten: ”Förändrat mig”

Camilla Läckberg är en av Sveriges främsta författare som fått stora framgångar utomlands. Nu berättar hon hur pengarna förändrat henne. 

Camilla Läckberg om hur pengarna förändrat henne.

Stjärnförfattaren Camilla Läckberg och MMA-fightern Simon Sköld gifte sig 2017 och har varit par bra mycket längre än så. Tillsammans har de dottern Polly. Camilla har även barnen Charlie, Meja och Wille från tidigare relationer. 

Camilla har genom sitt författarskap blivit en riktig kändis, både i Sverige och internationellt. Med sin debutroman ”Isprinsessan” hamnade författaren nyligen på Times lista över de 100 bästa deckarna genom tiderna. Och på sina 20 år som verksam författare har hon sålt närmare 40 miljoner böcker i hela 60 länder. 

Hennes strålande karriär har minst sagt givit henne klirr i kassan. I en intervju med Expressen har deckardrottningen avslöjat hur den enorma förmögenheten har förändrat henne. 

Camilla Läckberg på ELLE-galan 2024.

Camilla Läckbergs genomtänkta hämnd

Förutom att vara känd för sina böcker har Camilla gjort sig känd för att hon gillar att hämnas på folk som gjort henne orättvist. 

– Jag är ganska bra på det, och jag är fruktansvärt långsint. För mig handlar hämnd lite om att ta tillbaka kontrollen, säger hon till Expressen och fortsätter: 

– Men jag försöker alltid göra det med finess, stil och humor. Aldrig vara plump eller elak, men ändå hitta ett sätt att ge igen.

Camilla har bland annat skrivit illa om Ulf Lundells bok i hennes egna böcker, efter att han skrivit illa om henne och hennes författarskap. 

– Ja, jag tycker jag lyckades ganska bra där med att ge igen. Han blev ju skitarg, säger Camilla till Aftonbladet och syftar på turerna efter att han just i ”Vardagar 2” kallat henne för en ”litterär komposthög”. 

”Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20 000 kronor till Kivik Art Center, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva”, skrev hon då på Instagram.

Camilla Läckberg om förmögenheten: ”Förändrat mig”

Att kunna lägga 20 000 kronor på en skämtsam hämnd kan verka slösaktigt. Och i intervjun får Camilla frågan om pengarna har förändrat henne. 

– Självklart har pengarna förändrat mig, det hade ju varit konstigt annars. Främst är de en trygghet som jag är väldigt tacksam för. Jag behöver inte oroa mig för vad matkassen kostar. Men jag försöker att inte vara dum- eller skrytslösig.

Men barnen har gjort henne ödmjuk och en trygg grund att inte sticka iväg allt för mycket med utgifterna. 

– Det har ju underlättat att jag har fått fyra barn under den här tidsperioden, och det har alltid funnits en bajsblöja till att byta..

– Och lilltjejen fick hämtas från skolan i går för att hon hade löss. Glamouren blandas upp med väldigt mycket vardag, och jag trivs egentligen bäst i pyjamas hemma med familjen.

Hon menar att hon däremot inte har något intresse att åka till rymden eller hitta sätt att få evigt liv. 

– Det där tror jag mest är en grej för manliga miljardärer. Frysa ned sig i kryokammare och sånt där.