Christer Sjögren: Frun, dottern och lyxvillan

Christer Sjögren är en av Sveriges mest folkkära artister. Men hur mycket vet du om honom egentligen? Vi har samlat ihop det du behöver veta om Christer, inklusive vem hans fru Birgitta är, vem hans dotter är och hur mycket hans villa är värd.

Hur bra koll har du på Christer Sjögren?
Hur bra koll har du på Christer Sjögren?

Christer Sjögrens ålder – hur gammal är han?

Christer Sjögren föddes den 6 april 1950, vilket innebär att han fyller 74 år under våren 2024.

Christer Sjögrens längd – hur lång är han?

Det är inte bekräftat hur lång Christer Sjögren är, men till bilden nedan att döma ser han i alla fall ut att vara längre än den 171 centimeter långa Lotta Engberg.

Lotta Engberg och Christer Sjögren.
Lotta Engberg och Christer Sjögren.

Christer Sjögrens karriär och tiden i dansband

Christer Sjögren är mest känd som vokalist i dansbandet Vikingarna under åren 1978–2004 och har även gett ut soloproduktioner sedan 1989. Sjögrens musikkarriär startade med bandet Jonny-Christers 1964, där han spelade elorgel. Senare blev han sångare i gruppen Pelles och hade framgångar på Svensktoppen. 

År 1978 gick han med i Vikingarna, vilket ledde till stora framgångar under 1980- och 1990-talen. Sjögren har också spelat in soloalbum med sånger av Elvis Presley och Frank Sinatra, samt kristna visor. Han ersatte Tommy Körberg i rollen som Georg von Trapp i "Sound of Music" 1997 och firade 40 år som artist 2008 med en jubileumsshow. Sjögren har även turnerat med Pernilla Wahlgren 2009 och med Elisabeth Andreassen 2010.

Christer Sjögrens fru – vem är Birgitta Sjögren?

Christer Sjögren och hans fru Birgitta Sjögren, 73, har varit gifta i över 50 år. De träffades 1969 när Birgitta arbetade i kassan på livsmedelsbutiken Domus och Christer kom in för att köpa choklad till sin mormor, enligt Hänt.

Christer och Birgitta Sjögren 2009.
Christer och Birgitta Sjögren 2009.

Christer Sjögrens barn – vem är Charlotta Sjögren?

Charlotta Sjögren, född hösten 1970, är Christer Sjögrens dotter. Hon har två barn, Norah och Nellie, vilket gör Christer och hans fru Birgitta till morföräldrar.

Christer Sjögrens hus – hur mycket är villan värd?

Christer Sjögren bor i en lyxvilla på Hammarö i Värmland, byggd 1995. Villan, med en strandtomt på 8 430 kvadratmeter, är värderad till 13,5 miljoner kronor, enligt Hänt. Christer äger också ett fritidshus i Sälen.

Läs mer: