Christina Schollins hjärtskärande ord efter Hans Wahlgrens bortgång: "Älskade livskamrat"

Skådespelaren Hans Wahlgren har gått bort, 86 år gammal. I ett känslofyllt inlägg på sociala medier uttrycker hans fru, Christina Schollin, sin sorg.

Hans Wahlgren och Christina Schollin har varit gifta sedan 1962.

Nyligen bekräftade familjen Wahlgren att Hans Wahlgren gått bort, 86 år gammal. 

Barnens sorg efter Hans Wahlgrens bortgång

I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver Pernilla Wahlgren om kärleken till sin pappa och om hans sista tid, omringad av barn och barnbarn. 

”I natt somnade du in för gott efter en tids sjukdom. Du har varit så så stark..! Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt - men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om. Jag låg vid sida med huvudet mot ditt bröst precis som jag gjort så många gånger som liten..! Linus satt bredvid och höll din hand. Vi sjöng vaggvisorna du alltid sjungit för oss , och vi var hos dig hela tiden tills ditt sista andetag...”

Hon fortsätter: 

”Du fick somna in på ditt älskade Lagnö, precis så som du önskat omringad av dina älskade barn och barnbarn och mamma - din älskade livskamrat…Idag flaggar alla grannar på halvstång för dig och vi sitter på balkongen och tittar ut över Torsbyfjärden, som du älskade - och vi pratar om dig. Du är och var så oerhört älskad av alla.Himlen har fått den finaste av änglar. Älskar dig fina pappa.” 

Även Linus och Niclas Wahlgren har uttryckt stor sorg över sin pappas bortång:

"Idag flaggar alla grannar på halvstång för dig och vi sitter på balkongen och tittar ut över Torsbyfjärden, som du älskade och pratar om dig.”, skriver Linus Wahlgren på Instagram

"Tack för livet och allt du lärt mig.Älskar dina ord som du sa till mig när vi pratade om livet på slutet.”Det var kul så länge det varade”", skriver Niclas i ett inlägg

Hans Wahlgren och Christina Schollin träffades som 19-åringar

Hans Wahlgren var gift med Christina Schollin i över 60 år och tillsammans fick de fyra barn: Pernilla, Linus, Niclas och Peter Wahlgren

– Vi var 19 år när vi träffades och bestämde oss på en gång för att vi skulle leva resten av våra liv tillsammans, har Christina Schollin tidigare sagt till Aftonbladet.

Förutom sina fyra barn fick de också flera barnbarn samt ett barnbarnsbarn i Oliver Ingrossos son Kalí

"Min älskade livskamrat"

Även Christina Schollin har uttryckt sin stora sorg över sin makes bortgång. På Instagram skriver hon att "sorgen är oändlig", men att hon är tacksam att familjen var samlad när han gick över till "andra sidan": 

"Min älskade livskamrat. Sedan vi var 19 år gamla. Sorgen är oändlig. Men jag känner samtidigt sån lycka över att vi i familjen fick en så fin tid tillsammans när vi följde dig hela vägen till andra sidan….", skriver hon och tillägger:

" Just nu orkar jag inte skriva allt jag jag skulle vilja säga för sorgen är för stor - men läs gärna alla vackra hyllningar från mina barn och barnbarn….!Mitt varmaste tack till er alla andra som skriver så fina tankar om vår älskade Hans…."