Daniel Lindström försvann helt efter vinsten i Idol – så lever han idag

För 10 år sedan tog han hem vinsten i ”Idol” – men sedan försvann Daniel Lindström från rampljuset. Så lever han idag.

Daniel Lindström försvann från rampljuset efter vinsten i ”Idol” 2004.

Året var 2004 och den första säsongen av ”Idol” gick av stapeln. Ingen har nog glömt den rafflande finalen där den rödhåriga sångaren från Umeå, Daniel Lindström tävlade mot flickidolen Darin Zaynar. Tillslut var det Daniel som tog hem segern i musiktävlingen och fick ge ut sin första singel ”Coming true”. Sedan dess har han släppt fyra album, varav ett var en samlingsplatta med det bästa från ”Idol” 2024. 

Daniel Lindström 2010.

Vägen till ”Idol” 

Men att ställa upp i ”Idol” var inte självklart för Daniel. Han har en bakgrund inom musik och har gått olika musikutbildningar. Efter studierna var planen att Daniel skulle börja jobba men hade inga planer på att jobba med musik. Han fick ett jobb på Posten i Umeå och det var hans kollegor som fick honom att söka till programmet. 

– En kollega hade hört talas om amerikanska versionen av Idol och nu skulle programmet komma till Sverige. Hon hade hört mig sjunga på jobbet och uppmuntrade mig att söka. Jag hade nog inte vågat ta steget annars, jag tvivlade lite på min förmåga och var säkert rädd för att bli besviken. Men vinsten de första Idol-säsongerna var ett skivkontrakt, så det var därför jag trotsade mina rädslor och gick på audition, har Daniel sagt i en intervju med Femina från 2023. 

Sagt och gjort, och visst blev det en rykande succé för Daniel som kammade hem vinsten i tävlingen. 

Under tiden i ”Idol” hade han tagit tjänstledigt från jobbet på Posten, men återvände inte. Istället gav han sig ut på turné och släppte sitt första album. 

Daniel Lindström vann ”Idol” 2024.

Daniel Lindström och Loreen 

Under inspelningarna av  ”Idol” 2024 träffade Daniel en annan deltagare i programmet, självaste Lorén Talhaoui.

”Idol”-deltagarna påstod länge att de bara var vännen men bekräftade sedan att de var i en relation och på Daniel Lindströms första soloskiva  skickade han en särskild hälsning till sin flickvän.

Efter att ha tackat sin familj och vänner sparar han den mest innerliga hälsningen till sist:

”Finally, to a very special lady: Lorén Talhaoui, for your love and patience. My heart sings out to you. I love you so much!”, skrev han. 

Men efter två år tillsammans gick paret skilda vägar.

Daniel Lindström och Loreen 2005.

Daniel Lindström försvann från rampljuset

Efter att ha varit på turné under hela 2005 blev det för mycket för artisten som började känna att det inte var roligt längre. 

– Efter det året var det inte så roligt längre. Det blev lite av ett tufft uppvaknande att framgångarna inte fortsatte radas upp. Året slutade med att jag gick in i väggen. Jag var väldigt frustrerad och kände att jag hade tappat kontrollen över min musik och min kreativitet då personerna runt mig ville gå i en helt annan riktning än vad jag ville musikaliskt, och jag var låst i ett kontrakt, säger han till tidningen. 

Han lyckades efter mycket om och men ta sig ur kontrakten och fortsatte arbeta med musik under flera år, men han behövde ha en trygghet i livet. 

– Allt eftersom tiden gick kände jag mig tvungen att prioritera annorlunda för att kunna ha en trygg ekonomi och få någon form av balans i livet.

Daniel Lindström med dåvarande flickvännen, nu hustrun Therese, 2007.

Så lever Daniel Lindström idag 

Daniels passion för musiken lever kvar men det är ingenting han jobbar med professionellt längre. Han träffade sin fru i efter ”Idol”, då hon intervjuade honom inför släppet av hans svenska album, idag har de tre barn och en hund och bor norr om Stockholm.

–  Idag är det viktigast att fokusera på hälsan, familjen och arbetet. Efter det kommer musiken som alltid kommer att vara ett stort intresse, faktiskt för hela familjen. När det dyker upp ett intressant uppdrag så gör jag gärna det men jag har lyxen att kunna tacka nej idag, berättade han för Femina. 

När ”Idol”-jurymedlemmen Kishti Tomita fyllde 60 år dök Daniel Lindström upp i programmets semifinal 2023 för att fira födelsedagsbarnet. 

Kishti Tomita fyllde 60 år och firades av bland annat första Idol-vinnaren från 2004 Daniel Lindström.

Daniel Lindström och Loreen 

I ”Idol” 2024 träffade Daniel Lorén Talhaoui och de blev ett par. Men efter två år tillsammans gick de skilda vägar.