Därför lever Tuva Novotny under skydd – nu berättar hon: ”Ingenting jag väljer”

Den framgångsrika skådespelaren Tuva Novotny är tillsammans med Alexander Skarsgård sedan flera år tillbaka. Nu berättar Tuva varför hon är så hemlighetsfull om privatlivet. 

Tuva Novotny är aktuell i serien ”Allt om Eva”

Förra året kom beskedet att Tuva Novotny, 44, och Alexander Skarsgård, 47, blivit föräldrar till en liten pojke. Det är Alexander Skarsgårds första barn och Tuva Novotnys tredje.  

Det heta skådespelarparet har alltid varit väldigt sparsamma med att dela med sig av detaljer av sitt privatliv. Sanningen är att det tog flera år innan de bekräftade sin relation – trots en mängd spekulationer. 

Alexander Skarsgård 2022.

Anledningen till hemlighetsmakerier ska enligt henne själv vara att hon inte tror att hon skulle mäkta med konsekvenserna, något Novotny i en tidigare intervju med Ica-kuriren inför premiären av serien "Allt och Eva", berättat om. 

– Det finns ett talesätt om att ”bjuder du in till bröllop, så får du också vara beredd på att bjuda in till begravning”, säger Tuva till tidningen och fortsätter:

– Jag har stor respekt för alla som kan ha en sådan öppenhet och ändå orka med livet. Men själv vet jag inte om jag är stark nog för det. 

Tuva Novotny på galapremiären för filmen Britt-Marie.

Därför har Tuva Novotny skyddat boende: ”En oro”

I samband med premiären för serien ”Allt och Eva” där Tuva spelar huvudrollen, har hon synts i flertalet mediala sammanhang för att prata om premiären. Däribland radioprogrammet ”P4 Extra – Gästen” som drivs av Titti Schultz, där duon kommer in på just det privata privatlivet. 

– Att leva med en person som är offentlig, även på ett internationellt plan, du är själv ett känt ansikte och har en grym karriär. Jag blir ändå nyfiken, men när två så offentliga personer möts, reflekterar man över om det är en bra idé att ta det vidare eller kommer det att bli för bökigt?, frågar Titti och syftar på relationen med Alexander Skarsgård. 

– Jag är ingen offentlig person, jag har ett jobb som syns till viss del offentligt. Det är något som jag brottas med i mitt jobb och i min bransch, har man ibland stalkers. Människor som kanske inte mår så bra som kontaktar en på olika, obehagliga sätt. Därav har jag ibland haft skyddat boende och skyddat namn, säger Tuva. 

Skådespelaren berättar att hon nyligen ansökte om just skyddad identitet och då visade det sig att det blivit mycket svårare att få den ansökan beviljad i Sverige. 

– Det gör att jag och många i min bransch lever med en oro att kunna inte få leva så privat som man vill, men också oro över att kunna bli kontaktad av människor som kanske inte mår så bra. Det är problematiskt. Så jag vänder mig starkt emot den offentliga personen, för det är inte jag och det är ingenting jag väljer.