Hans Wahlgren har gått bort - familjens första ord om sorgen: ”Det gör så fruktansvärt ont”

Hans Wahlgren har somnat in efter en tids sjukdom. Skådespelaren blev 86 år gammal. ”Himlen har fått den finaste av änglar”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram. 

Hans Wahlgren blev 86 år gammal.

Skådespelaren Hans Wahlgren har lämnat jordelivet, 86 år gammal. Det bekräftar familjen på Instagram. 

Hans Wahlgren var en av Sveriges mest kända skådespelare och filmdebuterade i kortfilmen ”Indianer och blekansikten” redan 1945. Han slog igenom stort några år senare i filmen ”Raggare” 1959. Under sin karriär har han även medverkat i en rad föreställningar på Dramaten, Oscarsteatern, Folkan och Göta Lejon. 

Senaste åren har vi lärt känna Hans genom Pernilla Wahlgrens realityserie ”Wahlgrens värld”. 

På fredagen publicerar familjen känslosamma inlägg på Instagram där de bekräftar att Hans somnat in efter en kort tids sjukdom. 

”Idag flaggar alla grannar på halvstång för dig och vi sitter på balkongen och tittar ut över Torsbyfjärden, som du älskade och pratar om dig.”, skriver Linus Wahlgren på Instagram. 

Hans Wahlgren och Christina Schollin var gifta i 61 år

Hans Wahlgren var gift med skådespelaren Christina Schollin, 85, sedan 1962. Senaste åren har paret bott delvis i Stockholm och delvis i spanska Nerja.

– Vi var 19 år när vi träffades och bestämde oss på en gång för att vi skulle leva resten av våra liv tillsammans, har Christina Schollin sagt till Aftonbladet.

Tillsammans fick paret barnen: Peter Wahlgren, 60, Niclas Wahlgren, 58, Pernilla Wahlgren, 55, och Linus Wahlgren, 47, samt flera barnbarn. 

Christina Schollin och Hans Wahlgren 2018.

Pernilla Wahlgrens känslosamma ord om pappans bortgång 

Pernilla skriver ett långt och känslosamt inlägg på sociala medier där hon berättar att hela familjen var samlad vis Hans sida vid tiden han somnade in. 

”I natt somnade du in för gott efter en tids sjukdom. Du har varit så så stark..! Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt - men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om. Jag låg vid sida med huvudet mot ditt bröst precis som jag gjort så många gånger som liten..! Linus satt bredvid och höll din hand. Vi sjöng vaggvisorna du alltid sjungit för oss , och vi var hos dig hela tiden tills ditt sista andetag...”, skriver Pernilla på sin Instagram. 

Hon fortsätter: 

”Du fick somna in på ditt älskade Lagnö, precis så som du önskat omringad av dina älskade barn och barnbarn och mamma - din älskade livskamrat…Idag flaggar alla grannar på halvstång för dig och vi sitter på balkongen och tittar ut över Torsbyfjärden, som du älskade - och vi pratar om dig. Du är och var så oerhört älskad av alla.Himlen har fått den finaste av änglar.Älskar dig fina pappa.”