Helena Bergström om ålderskillnaden med 20 år äldre Colin Nutley: ”Är mycket”

Helena Bergström och Colin Nutley har varit ett gifta i 30 år. Nu berättar hon om relationen och hur de ser på den stora ålderskillnaden. 

Helena Bergström och Colin Nutley blev kära på jobbet.

Helena Bergström, 60, är en av våra mest folkkära och framstående skådespelare och regissörer. Hon fick sitt stora genombrott redan 1978 med komediserien "Hem, ljuva hem", och sedan dess har vi fått följa henne genom flertalet välkända filmer, serier och tv-program. 

Framför allt förknippas Helena med de filmer som hennes make Colin Nutley, 80, regisserat, som hon många gånger medverkat i. Bland de mest välkända är "Änglagård" från 1992, där hon spelade rollen som Fanny Zander.

Colin Nutley och Helena Bergström 1997.

Så träffade Helena Bergström maken Colin Nutley 

Helena var blott 26 år gammal när hon träffade den brittiska regissören Colin Nutley. Han var ute efter en kvinnlig skådespelare som kunde porträttera huvudrollen i hans nya film ”Black Jack”. 

När Helena nyligen gästade Malou von Siwers program ”Malou möter” berättar Helena att hon var på väg till ett jobb när hon fick höra att en man ville träffa henne och hoppades att hon skulle vara en match för rollen. 

– När jag kommer in det här rummet så sitter en man och pratar engelska så jag förstod att det var Colin Nutley, men jag visste då inte hur han såg ut. Han pratade och pratade, och jag fick inte en syl i vädret. Tills slut sa jag ”Ursäkta får jag bara fråga, är du Colin Nutley?”, varpå han svarade ”Oj förlåt, jag glömde introducera mig”, berättar hon i programmet. 

Helena fick som bekant rollen och de började arbeta tätt tillsammans. Det var först Helenas nära och kära som började misstänka att skådespelerskan var kär – men hon själv förnekade det. Hon ansåg sig inte kunna vara kär i en man som var 20 år äldre än henne, som dessutom var lyckligt gift i England och har en son. Men till slut var hon tvungen att erkänna det för sig själv.

När Helena efter en tid erkände sina känslor för Colin blev han först förvånad med sedan inledde de en relation. Idag, över 30 år sedan första mötet, lever de fortfarande ett lyckligt liv tillsammans och har fått två gemensamma barn. 

Colin Nutley och Helena Bergström 2007.

Helena Bergström om ålderskillnaden med Colin

Det skiljer sig 20 år mellan Helena och Colin, men det är ingenting som paret lägger någon värdering i idag. 

– Jag får inte ihop det att jag är 60 år, för jag känner mig inte som det. Jag känner att jag är mitt i livet och då blir det klart att en åldersskillnad på 20 år är mycket, säger Helena i ”Malou möter”. 

Under andra halvan av intervjun kommer Colin Nutley och ansluter Malou och Helena. Han berättar då att han i början av relationen fick frågan om vem han vill ha vid sin sida när han dör och svaret var enkelt. 

– Helena, det behövdes inte diskuteras. Jag hade mycket ansvar för jag bodde i England, Helena i Sverige och jag hade min son Daniel, och min dåvarande fru. Men jag blev förälskad och är fortfarande förälskad, och det är så enkelt. Jag älskar att jobba med Helena och jag älskar henne.