Jenny Strömstedts ärliga ord om relationen till Steffo – efter alla år: ”Vi har...”

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist programledde Nyhetsmorgon i många år. Nu berättar Jenny om relationen till kollegan. 

Steffo Törnqist och Jenny Strömstedt

Sedan 2005 har Jenny Strömstedt, 51, varit programledare i TV4:s ”Nyhetsmorgon” och är ett av kanalens mest kända profiler. Tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 68, har Jenny fått många svenskar att brista ut i hejdlöst skratt framför tv-rutan. 

Steffo har nått pensionsålder men har ännu inte lagt skorna på hyllan, däremot jobbar han inte lika mycket längre utan syns i Nyhetsmorgon någon gång i veckan. Sedan 2022 programleder Jenny ”Nyhetsmorgon” ensam varje lördagmorgon. 

Så började Steffo och Jenny jobba ihop

Det var faktiskt Steffo som handplockade Jenny till att bli hans kollega i ”Nyhetsmorgon” för omkring 20 år sedan. I en intervju med Aftonbladet  har Steffo berättat om hur det gick till när de började jobba ihop i ”Nyhetsmorgon”. 

– Vi är jättenära vänner. Jag hade jobbat fem år med Anna Lindmarker och sen blev hon gravid och då skulle jag ha en annan. Det föreslogs den ena etablerade stjärnan efter den andra. Jag tyckte Jenny var en smart tjej så vi testade och det klickade på en gång, sa han till tidningen. 

– Det var många som fick nej innan Jenny fick ja. ”Nyhetsmorgon” kan ju te sig som ett ganska enkelt program, men det är skitsvårt att göra. Det är också ett viktigt program för kanalen och det går som tåget, sa han.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

Jennys ärliga ord om relationen med Steffo 

I 17 år jobbade Jenny och Steffo ihop och de hade en all­deles särskild kemi, som delvis byggde på att Jenny räddade upp situationen om Steffo hade uttryckt sig lite plumpt. Kollegorna fann även en djup vänskapsrelation till varandra, som Jenny berättar om för Hemtrevligt

– Senast i helgen var vi på samma kalas. Vi har alltid så roligt när vi ses, och vi har exakt samma humor. Men jag har också stor respekt för Steffo som ­yrkesperson. Han är analytisk och klok, en riktig murvel. När vi började jobba ihop tog han nog en ganska senior roll, på den tiden var det inget konstigt. Men skulle man se programmen idag skulle det nog vara lite ”äldre man vägvisar en yngre kvinna” över det hela. Jag har dock aldrig upplevt det så, vi har alltid haft en väldigt jämlik relation.