Jill Johnson om relationen med Mattias Elg – ärliga orden: ”Inte perfekt”

Jill Johnson och Mattias Elg har varit ett par i sju år. Nu berättar artisten om hur deras relation och vardagsliv är. 

Jill Johnson och Mattias Elg förlovade sig 2022.

Folkkära countrysångerskan Jill Johnson, 50, har varit verksam i den svenska musikindustrin i många år och har även byggt sig ett starkt namn på den internationella marknaden. Kanske främst i countrymusik-staden Nashville i USA. 

Karriären går som tåget men på den privata fronten har det däremot gått lite mer upp och ner genom åren. Jill var tidigare gift med musikern Håkan Werner men efter 18 år tillsammans valde de att gå skilda vägar. 

– Det blev min allra första sorg som jag upplevde som väldigt bottenlös, berättade Jill i "Så mycket bättre" 2019. 

Bröllopet ägde rum 1999 och 18 år senare var skilsmässan ett faktum. Under äktenskapets gång fick Jill och Håkan döttrarna Havanna och Bonnie ihop. 

Jill Johnson, Victoria Arturen, Dolly, Havanna 2019.

Därför har Jill Johnson inte gift sig 

Jill hämtade sig efter hjärtesorgen och hennes tid som singel blev inte särskilt långvarig. Bara något år senaste fann hon kärleken på nytt i pyskologen Mattias Elg från Östersund. Jill och Mattias har nu varit tillsammans i över fem års tid. 

Sommaren 2022 gick Mattias ner på knä och friande till sin Jill i Italien – och fick ett solklart ja till svar. 

”Med Amalfikusten som bakgrund, i vackra Positano i Italien, gick han ner på ett knä och frågade om jag ville gifta mig med honom”, skrev Jill på sin Instagram i samband med frieriet.

Det har snart gått två år sedan det storslagna frieriet men ännu har det inte blivit något bröllop – och enligt Jill verkar det inte finnas planer på det i närtid. 

– Jag är väldigt lyckligt förlovad. Jag känner inte att det är bråttom och det känns kittlande att ha det kvar, säger Jill till Amelia

Jill Johnson och Mattias Elg.

Så är relationen med Mattias Elg 

I intervjun med Amelia berättar Jill om relationen. Han kommer som bekant från Jämtland och enligt Jill är det omöjligt att träffa någon därifrån utan att omfamna den norrländska livsstilen. Därför har de byggt ett hus i Bydalen så de kan få det bästa av två världar. 

– Vi kände att vi måste ha ett ställe för oss där uppe. Mattias och jag har en underbar umgängeskrets som är långt bort och med huset i Bydalen får vi kliva in i den världen då och då. Jag tycker det är viktigt för vår relation, säger Jill till tidningen. 

Det blir en del pendlande för paret då Jill är bosatt i sin hemstad Ängelholm och Mattias jobbar i Stockholm, vilket gör att de ofta är ifrån varandra. 

– Det är inte perfekt. Mattias och jag pratade om det senast i går. Men min relation till honom handlar inte om hus, utan vi hittar vårt hem där vi är.