Kikki Danielssons barn har vuxit upp – så lever de idag

Kikki Danielsson fick två barn under sitt äktenskap med Kjell Roos. Så lever de idag. 

Så lever Kikki Danielssons barn idag.

Kikki Danielsson, 71, är en av Sveriges främsta artister och har berikat svenska folket med flera omtyckta dängor under hennes långa karriär, som ”Bra vibrationer”, ”Papaya coconut” och ”Godmorgon”. 

2002 blev Kikki en del av trion ”Kikki, Bettan och Lotta”. Förutom Kikki bestod gruppen av Lotta Engberg och Elisabeth ”Bettan” Andersson. Samma år var gruppen med i ”Melodifestivalen” och bidraget ”Vem é dé du vill ha” blev en dundersuccé. Kommande åren var gruppen ute i landet på olika turnéer och shower. Gruppen splittrades dock 2004. 

Lotta Engberg, Elisabeth Andersson och Kikki Danielsson 2003.

Kikki Danielssons äktenskap med Kjell Roos

Kikki Danielssons kärleksliv har varit omdiskuterat under nästan hela hennes liv i offentligheten. När hon träffade dansbandskollegan Kjell Roos för första gången slog det gnistor direkt. 

Kikki och Kjell gifte sig 1984 och bara ett år efter bröllopet välkomnade de sitt första barn tillsammans, dottern Emma Roos. Det skulle dock dröja sex år innan lillebror Victor Roos kom till världen 1991.

Äktenskapet varade i 15 år och 1999 valde paret att gå skilda vägar. 

– Det ser jag som mitt livs största misslyckande. Att jag, som själv är ett skilsmässobarn skulle gå igenom en skilsmässa, det fanns inte på min karta, har Kikki Danielsson tidigare sagt i ”Sommar i P1” 2016.

Kikki Danielsson och Kjell Roos 1995.

Barnens stöd till Kikki Danielsson 

Kikki och Kjell var inte vara livspartners, de jobbade även ihop. Från 1990 till dess att de skiljde sig jobbade de ihop med dansbandet ”Roosarna”. Deras jobb gjorde att barnen ofta fick följa med i turnébussen – något de fortsatte med även efter skilsmässan. 

När Kikki Danielsson tävlade i ”Melodifestivalen” 2006 med bidraget ”Idag och imorgon” var barnen på plats och hejade mamma direkt till final. Där hon dessvärre hamnade på en sistaplats. 

Kikki Danielsson med barnen Emma och Viktor Roos på Melodifestivalen 2006

Så lever Kikki Danielssons barn idag 

Det har gått ett par år sedan barnen var ute på turné med Kjell och Kikki. De har nu växt upp och lever sina egna liv. 

Dottern Emma råkade ut för en hjärtsjukdom i början av 2000-talet, något som Kikki tidigare har uttryckt sin oro kring. 

– När det handlar om hjärtat är man så fruktansvärt orolig, har hon sagt till Aftonbladet.

Precis som sin mamma bor båda barnen i Bollnäs. Dottern Emma har två barn och det har även sonen Viktor, så man kan minst sagt säga att Kikki är omgiven av kärlek från både barn och barnbarn. 

Viktor har satsat på en karriär inom fotbollen, han spelar i det lokala fotbollslaget Bollnäs GIF som ligger i division tre, där han också har varit med som tränare. I november 2020 förlängde han sitt kontrakt med klubben.