Kikki Danielssons nya besked om kärlekslivet: ”Det är meningen”

Kikki Danielsson har länge levt som singel. Nu ger artisten om ett nytt besked om kärlekslivet. 

Kikki Danielssons besked om kärlekslivet.

Kikki Danielsson, 71, är en av Sveriges främsta artister och har berikat svenska folket med flera omtyckta dängor under hennes långa karriär, som ”Bra vibrationer”, ”Papaya coconut” och ”Godmorgon”. 

Kikki Danielsson i Melodifestivalen 2006.

2002 blev Kikki en del av trion ”Kikki, Bettan och Lotta”. Förutom Kikki bestod gruppen av Lotta Engberg och Elisabeth ”Bettan” Andersson. Samma år var gruppen med i ”Melodifestivalen” och bidraget ”Vem é dé du vill ha” blev en dundersuccé. Kommande åren var gruppen ute i landet på olika turnéer och shower. 

Därför splittrades Kikki, Bettan och Lotta 

Men succén varade bara i två år och 2004 splittrades gruppen. Kikki Danielsson valde att lämna trion av ”personliga skäl”. Vilket visade sig vara alkoholproblem.

– Perioden med Kikki, Bettan & Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra, berättade Lotta senare i en tv-dokumentär.

När Lotta Engberg medverkade i P4 Country mindes hon återigen tillbaka på tiden med ”Kikki, Bettan och Lotta”. 

– Det var ju fantastiska år där tre tjejer som typ kom från samma bakgrund. Det var riktigt fräckt, berättade hon då.

Kikki, Bettan och Lotta i Melodifestivalen 2002.

Kikki Danielssons ärliga ord om singellivet  

Den folkkära artisen har levt som singel i flera år. För över 20  år sedan skilde sig Kikki från ex-maken Kjell Roos som hon även delar två barn tillsammans med, Emma Roos och Viktor Roos

Enda sedan dess har artisten valt att leva ensam. I en tidigare intervju med  GP har hon berättat om sitt liv som singel. 

– Jag trivs som singel. Ingen att reta upp sig på, ingen som frågar var jag har varit eller vem som ringde. ”Skit i det du!”, sa hon till tidningen. 

När Kikki gästade Renée Nybergs program ”Renées brygga” 2022 pratade hon återigen om varför hon väljer att förbli singel. 

– Jag litar inte på någon, jag lever ensam och jag söker inga nya kontakter. När jag känner mig trygg är när jag jobbar med musiker. Går inte någonstans, berättade Kikki då. Varpå Renée frågade om Kikki inte längtar efter gemenskap. 

– Jo, jag skulle hemskt gärna vilja bli kär igen, vet ju hur det känns men jag törs inte jag gör bara folk illa, svarar Kikki och fortsätter: 

– Det sitter djupt rotat, sa Kikki.

Kikki Danielsson och Kjell Roos 2000.

Kikkis nya besked om kärleken: ”Inte lockande”

Det är många som är intresserade av Kikkis kärleksliv och hoppas att hon en dag ska hitta någon att leva livet med. Hon får även väldigt mycket frågor om ämnet. På sin officiella Facebooksida väljer artisten nu att besvara en av många frågor hon får. 

”Jag får ideligen frågan: ”Varför är inte du på Tinder??” Och jag känner också många som hittat sin själsfrände där.”, inleder hon inlägget. 

”Men för egen del, känns det inte lockande. OM det är meningen, att jag ska möta någon mer i detta liv, då blir det antingen att jag krockar med honom i bilen eller springer ihop med honom i trängsel.”

I kommentarsfältet möts hon av flera personer som förstår och stöttar hennes beslut. 

”Håller med! Men jag vill inte ha nån mer. Blev ensam 2019 efter 46 år och nu trivs så bra själv! Och det där med frågan - ska du inte ” skaffa ” en ny ? Vaddå skaffa?? Urdum fråga. Kikki träffar du nån så gör du det! Lycka till!”, skriver en. 

”Katterna är trogna och kärleksfulla det räcker eller hur”, kommenterar en annan. 

”Vi lite äldre och singlar, avvaktar och låter slumpen och tiden avgöra,hur framtiden kommer att gestalta sig”, hälsar en tredje. 

”Tycker du tänker helt rätt Kikki med tanke på att det kan finnas oärliga män på tinder. Vill ödet så träffar du någon”, skriver en fjärde.