Kristian Luuk: Nya kärleken, familjen och lyxiga månadslönen

Kristian Luuk är en av våra mest folkkära programledare och komiker. Här kan du läsa mer om Kristian och ta reda på vem hans flickvän är, hur många barn han har och hur mycket han tjänar.

Hur bra koll har du på Kristian Luuk egentligen?
Hur bra koll har du på Kristian Luuk egentligen?

Kristian Luuks ålder  – hur gammal är han?

Kristian Luuk föddes den 14 juni 1966, vilket innebär att han fyller 58 sommaren 2024. 

Kristian Luuks längd – hur lång är han?

Kristian Luuk är 185 centimeter lång.

Kristian Luuks karriär

Kristian Luuk har varit programledare för flera av de allra största svenska programmen, däribland "Melodifestivalen", "Fråga Lund" och "På Spåret". 

Han har också jobbat som skådespelare och haft roller i tv-serier som "Clark", "Dips" och "Helt perfekt", samt hållit i flera pratshower, inte minst "Sen kväll med Luuk" mellan åren 1996 och 2004.

När skiljdes Kristian Luuk och Carina Berg?

Kristian Luuk var gift med programledaren och komikern Carina Berg, 46, mellan åren 2008 och 2016. 

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner”, skrev paret i ett Instagram-inlägg efter uppbrottet.

Kristian Luuk och Carina Berg 2008.
Kristian Luuk och Carina Berg 2008.

Kristian Luuks barn

Tillsammans med Carina Berg har Kristian Luuk en son: Holger, 14. Från ett tidigare förhållande med Anna Luuk har komikern ytterligare två barn: Smilla, 26 och Sebastian, 23.

Smilla tycker om att baka och har skrivit flera glutenfria kokböcker, medan Sebastian är skribent för Svenskafans.com, enligt LinkedIn.

Kristian Luuks syskon – vem är Martin Luuk?

Kristian Luuks bror heter Martin Luuk och är 55 år gammal. Han är skådespelare och manusförfattare. Tillsammans har bröderna bland annat framfört föreställningen "Bröderna Luuk - får man göra slut med sitt syskon?" på Rival i Stockholm.

Bröderna Luuk 2014.
Bröderna Luuk 2014.

Kristian Luuks nuvarande partner – vem är Hanna Eklöf?

Kristian Luuk är tillsammans med Hanna Eklöf, 42. Hon jobbar, precis som sin pojkvän, inom tv-branschen. Efter att till en början hållit relationen hemlig visade Kristian upp Hanna i ett inlägg på Instagram den 11 december 2023.

Läs mer: Kristian Luuk visar upp flickvännen för första gången: "Min stora kärlek" 

Kristian Luuks lön – hur mycket tjänar han?

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv har tagit del av hade Kristian Luuk en fastställd förvärvsinkomst på 1 200 000 kronor under 2022. Delat på årets tolv månader ger det en månadslön på 100 000 kronor. Han hade även ett överskott av kapital på 301 734 kronor det året.