Kristin Kaspersens känslosamma ord om Lill-Babs – 6 år efter tragiska bortgången

Det har nu gått sex år sedan Lill-Babs gick bort, något hennes yngsta dotter Kristin Kaspersen uppmärksammar på sociala medier. 

Barbro "Lill-Babs" Svensson och Kristin Kaspersen.

Barbro "Lill-Babs" Svensson föddes i Järvsö den 9 mars 1938. Under sitt liv blev hon en av Sveriges kanske mest folkkära artister. Under sina 60 år som artist hann hon med en hel del, och ligger bakom kända låtar som "Leva livet", "En tuff brud i lyxförpackning" och "Är du kär i mig ännu Klas-Göran?". 

Vid sidan av karriären hade hon också flera kärlekar. 

1955, när Lill-Babs bara var 16 år, fick hon sitt första barn, dottern Monica Svensson. Pappa till Monica är en man vid namn Börje Landar

I början av 60-talet träffade hon Lasse Berghagen, och 1966 fick de barn ihop och Lill-Babs blev tvåbarnsmamma då dottern Malin Berghagen kom till världen. 

Lasse Berghagen gick bort hösten 2023. 

Lasse Berghagen.

Efter relationen med Lasse Berghagen blev Lill-Babs tillsammans med Kjell Kaspersen. 1969 fick de dottern Kristin Kaspersen ihop. 

Lill-Babs och Kjell Kaspersen gifte sig i Oslo 1969.

Orden efter bortgången 

I april 2018, 80 år gammal, gick Lill-Babs ur tiden. Hon var aktiv in i det sista, och gjorde bland annat succé som skådespelare i rollen som Gugge i SVT-serien "Bonusfamiljen".  

I samband med det tragiska dödsfallet delade döttrarna Monica, Malin och Kristin ett gemensamt inlägg på sociala medier där de berättade att deras mamma gick bort i cancer, något som hittades i samband med att hon åkt in till sjukhuset till följd av hjärtsvikt. 

"Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer.", skriver de i inlägget och fortsätter:

"En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita. Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras."

Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen.

Kristin Kaspersens känslosamma inlägg 

När vi går in i april 2024 har det gått sex år sedan Lill-Babs gick bort, något hennes yngsta dotter Kristin Kaspersen uppmärksammar i ett känslosamt inlägg på Instagram: 

"Det har gått 6 år sedan jag höll din hand för sista gången. Men inte en enda dag har gått utan att du varit närvarande. I mina tankar, i din klokskap, när jag inte vet vad jag ska göra frågar jag dig tyst och funderar på vad du skulle svarat eller gjort.", skriver hon och tillägger sedan: 

"Ibland blundar jag och tänker att jag lutar mig mot dig där du sitter bakom mig, för jag har alltid känt att du stått bakom och jag känner än idag att du tror på mig, för det har jag alltid känt. För 6 år sedan satt vi och åt frukost på sjukhuset. Monica var på väg, jag och Malin satt med din sminkväska och delade hennes saker i tre små högar. Vi visste. Strax efteråt kom sköterskan och sa att mamma rosslade så hon gick och hämtade vätskedrivande. Jag gick före Malin in till dig, och där låg du fridfullt och hade somnat in. 6 år sedan idag. Tänker på dig varje dag men idag den 3 april kommer jag alltid minnas dig lite extra. Göra det till en fin dag, fylla den med alla galet härliga minnen, skåla i vitt vin eller bubbel som du älskade och jag se och tänka på all kärlek du gav. För du var och ÄR KÄRLEK ❤️Älskar dig mamma, världens finaste mamma och den bästa mormor mina barn kunnat få." 

"Förebild och inspiration" 

Under inlägget har det strömmat in kommentarer från följare som visar sitt stöd för Kaspersen. En av de som skrivit är artisten Tess Merkel Solomons

"Eran mamma ♥️ en sådan förebild och inspiration . Dagligen ♥️ . Tack å lov att hon fick så fina barn och barnbarn som kan fortsätta sprida den där värmen och kärleksfulla kraften som ni så naturligt och intuitivt har i er och fortsätter sprida vidare ♥️Älskar er allihopa", skriver hon.