Lee Christiernsson avslöjar ex-fruns miss: "Om hon är lite sur..." 

För omkring ett år sedan blev Björn Christiernsson, även känd som Snickar-Björn, Lee Christiernsson. Namnbytet har både förvirrat henne själv och ex-frun Karolina.
– Om hon är lite sur, då blir det garanterat Björn, berättar Lee i "Renées brygga". 

Lee Christiernsson.
Lee Christiernsson.

I början av 2023 kom Lee Christiernsson, tidigare känd som Björn Christiernsson eller Snickar-Björn, ut som transsexuell. Till tidningen QX berättade Lee för första gången öppet om sina känslor: 

– Jag har verkligen suttit på locket för att den inte ska gå upp, för någonstans har jag vetat att om jag öppnar den här lådan kommer jag inte att kunna stänga den igen. Jag har tryckt undan alla dessa tankar och känslor. 

Stödet från ex-frun Karolina 

Lee Christiernsson förklarade då också att ex-frun Karolina, som hon har två döttrar ihop med, dock alltid varit ett stöd och en person som hon har kunnat öppna upp sig inför.

– Henne har jag kunnat dela alla känslor och tankar med. Vi kunde ha gemensamma smink- och klädkvällar hemma för att skoja till det. Du vet, i stället för att köpa pizza och se en film så har vi klätt upp oss och sminkat oss. Men jag var ju alltid tvungen att ha kvar skägget, så det blev ju aldrig riktigt som jag ville, sa Lee i QX-intervjun. 

Lee Christiernsson om namnbytet  

Omkring ett år efter avslöjandet syns Lee Christiernsson i TV4-programmet "Renées brygga". Där berättar hon bland annat om sin goda relation till ex-frun Karolina, och hur både hon själv och Karolina har svårt att komma ihåg att hon numera heter Lee. 

– Jag säger fel, jag svarar fel i telefonen. Ibland hör jag inte om folk ropar på mig om de använder Lee som namn, säger hon i programmet och fortsätter: 

– Min ex-fru, i alla fall om hon är lite sur, då blir det garanterat Björn. 

Lee Christiernsson.
Lee Christiernsson.

Ingen fara att ex-frun säger Björn  

Med att bli kallad Björn av ex-frun är inget som stör Lee: 

 – Men det är lugnt för mig. Vi är människor, det är inte det det handlar om, säger Lee Christiernsson i "Renées brygga".