Lena Philipsson: Kärleken, barnen och framgångsrika karriären

Lena Philipsson är en av våra mest folkkära artister. Men hur mycket vet du om henne egentligen? Vi har samlat ihop det du behöver veta om Lena, inklusive om hon har partner, hur många barn hon har och mer om hennes framgångsrika karriär.

Hur bra koll har du på Lena Philipsson egentligen?

Lena Philipssons ålder – hur gammal är hon?

Lena Philipsson föddes 1966 i Vetlanda. Hon fyller därmed 58 i början av 2024.

Lena Philipssons längd – hur lång är hon?

Lena Philipsson är cirka 170 centimeter lång.

Lena Philipssons karriär och kända låtar

Lena Philipssons musikkarriär började när hon som tonåring vann en talangtävling med en egen låt. Hennes första singel, "Boy/You Open My Eyes", släpptes 1984. Hon blev känd i Sverige genom sin andraplats i Melodifestivalen 1986 med låten "Kärleken är evig". 

Under åren har hon breddat sin repertoar och haft flera framgångsrika album, inklusive "My Name" (1989) och "Fantasy" (1993). Ett av hennes mest framträdande bidrag är "Det gör ont", som hon vann Melodifestivalen med 2004. 

Låten, skriven av Orup, placerade sig på sjätte plats i Eurovision Song Contest samma år. Philipsson har också varit aktiv som låtskrivare för andra artister, programledare och skådespelare. Hon har dessutom medverkat i flera TV-serier, bland annat "Storm på Lugna gatan" under 2018.

Orup och Lena Philipsson efter den sistnämndes vinst i Melodifestivalen 2004.

Lena Philipssons partner – är hon singel?

För närvarande är Lena Philipsson singel. Hon har tidigare varit gift med Per Holknekt (2010-2012) och Måns Herngren (1993-2001). Hon har även haft ett förhållande med Martin Björk (2004-2008).

Lena Philipssons barn – vilka är dem?

Lena Philipsson har två barn från förhållandet med Måns Herngren: Saga Herngren, 25, och Noa Månfare Herngren, 30.

Läs mer: Lena Philipsson om relationen till sina barn: "Jag kämpar på"

Har Lena Philipsson barnbarn?

Varken dottern Saga eller sonen Noa har fått barn, vilket innebär att Lena Philipsson inte är mormor i dagsläget. I radioprogrammet "Halv tre med Lotta Bromé" avslöjar Lena att hon inte riktigt är redo för barnbarn i dagsläget.

– Nej inte just nu, det kan jag inte säga, säger Lena. När Lotta Bromé frågar varför så är fallet, svarar Lena:

– Nej det vet jag inte! Då blir det ju som att man kliver in i nästa kapitel jag vet inte om jag är redo riktigt. Så vi väntar lite med det, eller det bestämmer ju inte jag!

Lena Philipsson på Instagram

På Instagram går Lena Philipsson under användarnamnet @lenaphilipsson.

Lästips: Lena Philipsson tokhyllas efter beskedet: "Succé"