Lotta Engberg om relationen med Mikael Sandström – ärliga orden: ”Inte mysigt”

Lotta Engberg och Mikael Sandström har varit ett par i drygt fyra år. Nu berättar Lotta om deras relation. 

Lotta Engberg och Mikael Sandström blev ett par 2020.

I slutet av januari 2020 gjorde Lotta Engberg något riktigt oväntat när hon öppet flörtade med Mikael ”Soldoktorn” Sandström i Aftonbladet. 

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa hon då och endast sex månader senare kunde Lotta och Mikael bekräfta att de var ett par. 

Sedan dess har de kilat stadigt och verkar vara störtförälskade i varandra. De åker på resor, spelar golf, umgås med alla barn och barnbarn och unnar sig god mat och dryck. 

Det ska Lotta Engberg och Mikael göra i sommar 

I höstas kom beskedet att Lotta Engberg slutar med ”Lotta på Liseberg” efter att hon enligt egen utsago fått nog av arbetsuppgiften. 

"Jag är oerhört tacksam för de här åren. Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort. Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden", sa Lotta Engberg i ett pressmeddelande. 

Lotta Engberg slutar med Lotta på Liseberg.

Sommaren 2024 blir Lottas första lediga sommar på 48 år och hon vill spendera den tillsammans med sina barn och barnbarn, påta i trädgården och ta det lugnt. 

– Det tror jag nog. Jag föreslog att vi skulle måla om sommarstugan, men det tyckte Mikael var värdelöst. Han är en person som tycker om att läsa en bok i skuggan, men där är jag inte än, har Lotta sagt till Amelia

Så är Lotta och Mikaels relation: ”Förfärligt roligt”

I intervjun med Amelia leder samtalet in på Lotta Engbergs relation med doktor Mikael. Trots att de inte vill spendera sommarens lata dagar på samma sätt, så har de väldigt roligt tillsammans. 

På frågan om hon och Mikael har det mysigt ihop svarar Lotta: 

– Nej inte mysigt, det är fel ord. Vi har förfärligt roligt och intensivt ihop. Mikael har så många rävar bakom öronen. Han är en fantastiskt sprallig kille. Vi är fortfarande i nykärsstadiet och fnittrar och grejar mycket. 

Vidare beskriver Lotta hur de vårdar relationen och hur de får vardagen att gå ihop. 

– Det är inget vi tänker på. Vi vårdar den timvis och situationsvis, om jag säger så. Det finns en grundinställning att vi vill att den andra ska må bra. Då blir det bra och blir det inte det får man säga till, säger Lotta. 

Mikael Sandström och Lotta Engberg

Lotta Engberg: ”Tror inte vi hade varit ett par...”

Lotta menar att de träffades precis i rätt skede i livet och att det var till deras fördel att de hade så mycket livserfarenhet när de träffades. 

– Jag tror inte att vi hade blivit ett par om vi träffats i 25-årsåldern. Då var vi på andra platser i våra liv. Han var läkarstuderande och våra världar var så olika. På något vis är vi inte så olika längre. Det kanske behövdes 60 år av livserfarenhet innan vi skulle passa ihop, säger Lotta. 

Lästips: 

Här är alla sommarpratare i Sommar i P1 2024 – hela listan

Allt om Hampus Nessvold – karriären, Skäringer och den hemliga flickvännen

Läs mer: