Operationen förändrade Mia Parnevik totalt: "Mådde skit" 

När Mia och Penny Parnevik gästar Carina Bergfeldts talkshow med samma namn berättar de om en operation som gjorde att deras liv vändes upp- och ner. 

Mia och Penny Parnevik.

Jesper och Mia Parnevik har fyra barn ihop: Peg, Penny, Philippa och Phoenix. Innan samtliga barn hade flyttat hemifrån bodde de allesammans i Florida. Idag har barnen bosatt sig runt om i världen och det är bara Mia och Jesper som bor kvar i den soliga delstaten. 

I och med Jesper Parneviks jobb som golfproffs har barnens uppväxt varit lyxig och spenderats en hel del på glammiga hotell. Men uppväxten kantades även av en del jobbiga perioder, däribland den när Mia Parnevik inte längre var sig själv lik. 

När Mia Parnevik gästar SVT-programmet "Carina Bergfeldt" tillsammans med dottern Penny berättar hon om den tuffaste perioden i sitt liv. 

Mia Parnevik om förändringen efter hysterektomin 

För omkring tio år sedan gjorde Mia Parnevik en så kallad hysterektomi, en operation som innebär att man tar bort sin livmoder. Operationen drabbade inte bara Mia fysiskt, utan också psykiskt:

– Jag gjorde ju en operation där jag tog bort livmodern där jag blev personlighetsförändrad. Tappade mig själv, mådde skit. Det var den värsta tiden i mitt liv, säger en tårögd Mia Parnevik i programmet. 

Penny Parnevik om mammans tuffa tid 

Varken Peg, Penny, Philippa eller Phoenix hade någon aning om vad deras mamma varit med om. Ovissheten gjorde barnen oroliga över vad som hänt med deras mamma.

– Vi visste inget för ni ville skydda oss, men det var lite förvirrande, säger Penny i avsnittet.

Även hon blir tårögd av samtalet.

– Man blir berörd. Jag vet bara alla hormoner man får av att bli mamma, det är på en sån liten nivå om man jämför med att ta bort hela sin livmoder.