Penny Parnevik sätter ner foten efter kroppskommentarerna: ”Snälla kan du bara...”

Penny Parnevik har tröttnat på kommentarerna om sin kropp. Nu sätter hon ner foten. 

Penny Parnevik sätter ner foten efter kommentarerna

Penny Parnevik, 27, blev mamma redan som 22-åring, till sonen Atticus, som idag hunnit fylla fyra år. Sedan dess har hon fått ytterligare två barn, dottern Pebble född 2021 och sonen Achilles född 2023. Hon är sedan 2019 gift med Douglas Murray och under coronapandemin tog familjen det stora steget att lämna USA för att bosätta sig i Stockholm. 

Douglas Murray, Penny Parnevik och barnen Pebble och Atticus.

Penny är uppväxt i Florida och blev känd redan som ung i familjens realityserie ”Parneviks”. Trots att serien slutade sändas 2018 har en stor del av familjen stått kvar i rampljuset. 

Penny är idag tv-profil, entreprenör, influencer och poddare. Och nyligen gav hon sig in i en helt ny bransch tillsammans med tidigare mästerkocksvinnaren Christin Kashou, duon har nämligen öppnat en restaurang ihop, ”Parken”. 

Penny Parneviks ärliga bilder 

Penny Parnevik är en stor profil på sociala medier med närmare 280 000 följare, där har hon alltid delat en ofiltrerad bild av sitt liv på. På Instagram varvas bilder på stökiga barnrum eller en trött Penny som haft en tuff natt med något av barnen med bilder från röda mattan där Penny är uppklädd till tänderna. 

Penny har många gånger uppmärksammats för att hon delar med sig av bilder på sig själv utan filter och retusch och har tidigare sagt att hon vägrar bidra till osunda kroppsideal. Men nu har hon tröttnat på kommentarer om sin kropp och i podcasten ”Peg & Penny”, som hon driver tillsammans med storasyster Peg Parnevik, sätter hon ner foten en gång för alla. 

Penny Parnevik sätter ner foten efter kommentarerna 

I avsnittet ”Penny ryter ifrån” gör hon just det. Hon har fått nog om kommentarer om sin kropp. 

– Jag har börjat tröttna faktiskt. På folk som kommenterar om ens kropp. Typ sedan jag födde Achilles så har jag fått många kommentarer och frågor om jag är gravid igen, säger Penny och fortsätter berätta att den kommentaren satt sina spår och att det hänt flertalet gånger att folk ställt den frågan. 

Men det är också andra kommentarer som trillat in på senaste som får Penny att bli irriterad. Det började när hon och Douglas var på en resa till Mexiko under våren men har fortsatt även på svensk mark. 

– Alla kommenterar typ ”gud vad härligt att du vågar visa upp din kropp”, sen är jag på landet och jag tycker att jag tar tre snygga bilder och alla kommenterar ”det är så viktigt att vi har folk som du”, ”jag är också trebarnsmamma och jag älskar att du inte har blivit av med gravidkilona”. Då blir jag bara, okej..., säger Penny och fortsätter: 

– Snälla kan du bara kommentera ”snygg”, är det inte det som skapar mest förändring. 

Penny säger att kommentarerna om att hon är ”modig” har fått henne att vilja stänga av sitt kommentarsfält på grund av hur det påverkar henne. 

Pennys uppmaning till följarna

Penny fortsätter säga att hon inte förstår vad det handlar om, eftersom hon bara publicerar vanliga bilder på sig själv som inte har något annat budskap än att hon känner sig fin och snygg och vill visa upp det. Hon menar att hon inte är någon kroppsaktivist. 

– Jag blir bara trött på kommentarerna för att folk kommenterar min kropp hela tiden, om vi vill ändra samhället kan man sluta säga ”vad modig du är” och istället skriva ”snygg bild”.