Pernilla Wahlgren stoppas av SVT – förlorar miljoner 

Pernilla Wahlgren är tillbaka som allsångsledare på Skansen i sommar men det hedersamma uppdraget kommer med vissa krav – nu avslöjas det att Pernilla kommer förlora miljoner.   

Pernilla Wahlgren kan förlora miljoner i sommar.

Sommaren börjar inte på riktigt förrän ”Stockholm i mitt hjärta” ljuder från scenen på Solliden. Årets säsong av ”Allsång på Skansen” har premiär den 25 juni och återigen är det Pernilla Wahlgren som leder programmet. 

SVT beskrev det som en ”Pernillaeffekt” under förra året när Pernilla Wahlgren gjorde sin debut som allsångsledare. Enligt uppgifter från SVT ökade tittarsiffrorna med flera hundra tusen, under vissa avsnitt. Vilket gjorde det självklart att Pernilla skulle bli allsångsledare även i år. 

Läs merAllsång på Skansen 2024: Programledare, datum och hela listan med artister 

Men SVT är som bekant en del av public service – vilket innebär att det ställs en hel del krav för dess anställda. Och kraven kommer kosta Pernilla miljoner i intäkter under sommaren. 

Pernilla Wahlgren gjorde succé som programledare för Allsång på Skansen 2023

Pernilla Wahlgren sätts i karantän 

Pernilla Wahlgren är en av Sveriges kändaste personligheter, hon gör inte bara tv och föreställningar, hon driver även podcastsen ”Wahlgren och Wistam” och gör reklamsamarbeten i sociala medier. Pernilla Wahlgren marknadsför även sitt eget vin och cava, designar kläder för Gekås i Ullared, har sitt eget hudvårdsmärke och gör reklam för diverse andra företag. 

En viktigt grund för public servicebolagets oberoende ställning är ”att programledare och profiler inte ska delta i reklamkampanjer när de är som mest aktuella i rutan.” 

Hur ska SVT:s riktlinjer gå ihop med Pernilla Wahlgrens kommersiella samarbeten? Inför debutsäsongen av ”Allsång på Skansen” 2023 berättade Pernilla hur de gör med reklamen podden. 

– Då får vi göra som vi gjorde under Mello: då jag inte var med i poddens reklamsammanhang. Man går liksom in i en reklam-karantän vid SVT-uppdrag. De kan ju var lite skönt också, att få en paus från det en tid, sa Pernilla till GP då. 

Pernillas miljonbolag 

Enligt uppgifter från Alla bolag är Pernilla Wahlgren verksam i flera bolag, bland annat ”Picadill Production AB”, ”SoMe SoYou Beauty AB” samt ”Wahlgren & Wistam AB”.

Det förstnämnda bolaget omsatte hela 29 765 000 kronor under 2022. ”SoMe SoYou Beauty AB”, hade en omsättning på 10 542 000 kronor samma år. 

Och bolaget ”Wahlgren & Wistam AB”, som syftar till podcasten med Sofia Wistam, hade en omsättning på omkring 5 915 000 kronor under 2022. 

I det senaste bokslutet kan man se att hennes verksamheter genererade över 30 miljoner i vinst år 2022. 

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam driver podden ”Wahlgren och Wistam” tillsammans.

Förlorar miljoner i intäkter 

Det är alltså inga dåliga summor som Pernillas bolag drar in varje år. Och de 30 miljoner hon gjorde i vinst 2022 var alltså innan hon ledde ”Allsång på Skansen”, och alltså hade reklamförbud under stora delar sommarhalvåret, det rapporterar NU.se. 

I och med Allsången kommer Pernilla alltså tvingas avstå kommersiella inlägg och reklamsammarbeten under sommaren. Samarbeten som hade kunnat ge henne ett rejält miljonklirr i kassan.