Pernilla Wahlgrens gripande ord om Hans sista tid i livet: ”Det handlade om veckor”

Natten till fredagen den 10 maj somnade Hans Wahlgren in efter en tids sjukdom. Nu berättar Pernilla Wahlgren om hans sista tid i livet. 

Pernilla Wahlgren talar ut om Hans sista tid i livet.

Nyligen kom det sorgliga beskedet att den folkkära skådespelaren Hans Wahlgren lämnat jordelivet, 86 år gammal. 

Hans sista önskan var att få somna in på platsen han älskade allra mest det stora röda huset ute på Norra Lagnö, omringad av sin familj. 

”Du fick somna in på ditt älskade Lagnö, precis så som du önskat omringad av dina älskade barn och barnbarn och mamma – din älskade livskamrat”, skrev dottern Pernilla Wahlgren, 56, på Instagram.

Hans Wahlgrens hyllas i eget program  

Efter bortgången har familjen Wahlgren-Ingrosso publicerat flera inlägg på sina sociala medier där de delar med sig av sorgen efter Hans död. 

Inför premiären av den 15:e säsongen av ”Wahlgrens värld” sändes ett minnesavsnitt till Hans ”Wahlgrens värld: Till minne av Hans” för att även ge tittarna en chans att ta farväl. 

– Det hade känts fel att bara köra på med ”Wahlgrens värld” som om ingenting hade hänt. Så då gör vi ett separat program där vi hyllar och hedrar honom. Särskilt eftersom han var så omtryckt så är det viktigt att tittarna också får ta sitt lilla avsked, säger Pernilla Wahlgren till Expressen

Pernilla Wahlgren om Hans sista tid i livet 

Det var inte förrän några dagar efter dödsfallet som familjen bekräftade Hans dödsorsak. 

– Han fick leva ett otroligt långt liv och var väldigt frisk ända till slutet, förutom cancern då, berättade Benjamin Ingrosso när han gästade NRJ Morgon. 

Kort därefter medverkar Pernilla i en intervju med Expressen, där hon berättade mer om cancern och hur Hans hade det under sina sista månader i livet. Beskedet om att Hans drabbats av obotlig cancer nådde familjen i oktober 2023. 

– Det blev väldigt omtumlande. Då sa de att det handlade om veckor eller månader, berättar Pernilla för tidningen och fortsätter.

– Och han fick sju månader faktiskt. Det är en jättestor sorg men vi har också hunnit säga allt man vill säga. Vi har verkligen varit tillsammans som en familj och kunnat stötta varandra i den här sorgen.

Beskedet kom som en chock för familjen men de sista månaderna tog de vara på varje dag med Hans. Familjen umgicks så ofta de hade chansen och under en tid bodde även Hans hemma hos Pernilla och Christian Bauer. 

Pernilla Wahlgren har även berättat i podden ”Wahlgren och Wistam” att hon inte känner att det fanns något osagt när Hans lämnade livet. Hon har hunnit säga allt till sin älskade pappa och han visste hur älskad han var och hon visste hur älskad hon var. 

Pernilla Wahlgren, Hans Wahlgren och Christina Schollin

Så blir Hans Wahlgrens begravning 

Till Expressen kan Pernilla även berätta hur den kommande begravningen kommer se ut  och det kommer bli en privat tillställning. 

– Han har aldrig varit mycket för den offentliga biten. Så jag tror inte att han hade velat ha för stor cirkus på begravningen.

– Han har haft önskningar om musik på begravningen. Men det kommer inte att bli någon familjen Wahlgren-show.

Sedan dödsbeskedet har hela familjen överösts med kärlek och fina ord och minnen av Hans. Något som Pernilla är djupt tacksam för. 

– Det är ju någonstans också helande i sorgen. Det känns så fint, väldigt rörande. Jag hoppas att han ser det uppe i himlen, säger hon. 

Hans Wahlgren 1961.