Sofia Wistam om oväntade samtalet till Orup: "Jobbigt" 

Programledaren Sofia Wistam och artisten Thomas "Orup" Eriksson var ett par under 80- och 90-talet och har sonen Kid, känd från hiphopgruppen "Tjuvjakt", ihop. 

Sofia Wistam och Thomas "Orup" Eriksson.

Programledaren Sofia Wistam, 57, är idag tillsammans med en man vid namn Magnus Wistam, 55. Paret träffades i en skidlift i Verbier i början av 2000-talet och gifte sig strax efter det, närmare bestämt 2003. 

Sofia och Magnus har två söner ihop, Texas och Lennox. Innan Sofia träffade Magnus var hon tillsammans med en man vid namn Anders Rahm. De fick dottern Sindy ihop. Tillsammans med sitt ex, artisten Thomas "Orup" Eriksson, fick Sofia sitt första barn, Kid

Magnus och Sofia Wistam.

Sofia Wistam otrogen 

Sofia Wistam och Orup var gifta åren 1989-1996, men relationen startade på ett inte helt okomplicerat sätt. Sofia och Orup träffades första gången under en tv-inspelning där de båda var statister. Inspelningen leddes av regissören Hannes Holm, som Sofia var tillsammans med vid tillfället. 

Hannes Holm 1993.

Orup gömde sig i garderoben 

Relationen mellan Sofia Wistam och Thomas "Orup" Eriksoson utvecklades till en kärleksrelation som under en tid pågick bakom Hannes Holms rygg – ända tills han en dag kom på dem i sitt hem. 

I sin podcast "Wahlgren & Wistam" har Sofia Wistam tidigare berättat att hon och Orup var mitt i en intim kärleksakt när Hannes plötsligt kom hem. Detta fick Orup att gömma sig i garderoben – naken – tills han till slut blev hittad och det hela slutade i ett uppbrott mellan Hannes och Sofia samt i att ett nytt liv började för henne och Orup, och så småningom deras son Kid. 

Thomas "Orup" Eriksson och Sofia Wistam, då Eriksson.

Har en bra relation med de ex hon har barn med 

För Expressen har Sofia Wistam tidigare berättat hur hon tänker kring relationen till sina ex, och hur viktigt det är för henne att ha en relation till åtminstone de ex hon har barn med: 

– Min livsfilosofi är att inte älta. Jag tänker att Orup och Anders är en jättestor del av mitt liv. Jag tycker om dem. För mig är det inget konstigt att umgås med dem jag har barn med. Vi måste ha en fungerande relation, vi har ju barn ihop! De har bidragit med sina nya fruar. Det är roligt, vi blir som en stor familj. 

Sofia Wistam, då Eriksson, med dåvarande pojkvännen Anders Rahm, 1997.

Felringningen till Orup 

Men att råka ringa sitt ex en tidig vardagsmorgon – oavsett om man har barn ihop eller inte –  det är det inte många som vill vara med om. Däremot är det något som Sofia Wistam faktiskt nyligen var med om. 

I den tidigare nämnda podcasten "Wahlgren & Wistam" berättar Sofia Wistam hur hon en tidig morgon i mars råkade ringa Orup – helt omedvetet – från fickan. 

"Alltså det var jobbigt" 

– Vet du vem jag fickringde imorse klockan sex xpå morgonen? Orup. Alltså det var jobbigt. Mitt gamla ex vill man inte fickringa klockan sex, säger hon i podcasten och tillägger: 

– Men då tänkte jag i efterhand, för jag bara "förlåt förlåt förlåt förlåt". Då tänkte jag, för jag ringer ju aldrig honom ska jag lägga till. Då tänkte jag att han kanske tänkte att det hade hänt Kid något. 

Men som tur är var det bara en oskyldig och omedveten felringning från Sofia Wistams sida!