Sofia Wistams dyra inköp – avslöjar sanslösa priset: ”Sån ångest”

Sofia Wistam och maken Magnus har nyligen köpt en lägenhet i Stockholms innerstad. Nu berättar Sofia om ett inköp hon gjort till den nya bostaden – och den sanslösa prislappen. 

Sofia Wistam budade hem en soffa med en riktigt saftig prislapp.

Programledaren, poddaren och entreprenören Sofia Wistam och Magnus Wistam har varit gifta i över 20 år. Paret träffades i en skidlift i den schweiziska alpstaden Verbier i början av 2000-talet och kort efter första mötet gick Magnus ner på knä och friade till Sofia som sa ett rungande ja. Kort därpå blev paret äkta makar. 

Sofia och Magnus har tillsammans två söner, Texas född 2004 och Lennox född 2006. Sofia har även två barn från tidigare förhållanden, dottern Sindy, född 1999, samt sonen Kid, född 1992.

Magnus och Sofia Wistam 2010.

Sofia Wistam lämnar Lidingö – flyttar in till stan

Sofia och Magnus har under de senaste 18 åren bott i ett 300 kvadratmeter stort hus på Lidingö, men nyligen berättade programledaren att paret sålt huset för att flytta innanför tullarna. Enligt sajten Booli landade slutpriset på sekelskiftsvillan på omkring 26 miljoner kronor.

Paret har istället köpt en lägenhet i Stockholm city. I vintras berättade Sofia för Expressen om varför paret vill flytta: 

– Men vi vill ju till stan. Jag vill börja ett nytt kapitel och leva ett ”Foodoraliv”, åh jag tror att vi beställer det och det med Foodora. Kanske kommer det inte att att bli så, pratar man med folk som bor i stan då säger de att de beställer Foodora en gång i månaden. Men i min värld, jag gillar inte att laga mat, jag tänker att det är en dröm. 

– Framförallt så tror jag, om livet är olika kapitel så är jag sugen på ett sånt kapitel. Att bo i lägenhet-kapitel.

Sofia Wistams inköp – bakom ryggen på maken 

Paret har nu köpt en lägenhet men när flytten går av stapeln har Sofia inte berättat mer detaljerat än att det är i närtid. I podcasten ”Wahlgren och Wistam” som Sofia driver tillsammans med Pernilla Wahlgren, berättar hon att hon köpt en soffa bakom ryggen på Magnus. 

– Nu ska jag fråga åt en vän. Det är nämligen så att min vän har köpt en lägenhet tillsammans med hennes man precis. Då har den här mannens vän sagt ”nu köper vi ingenting förrän vi har kollat in och planerat hela lägenheten, gå inte och köp något förhastat nu”. Men nu är det så att min vän blivit helt förälskad i en soffa, nu menar jag jättekär i en soffa som min vän velat ha i 20 år, säger Sofia skämtsamt och syftar på sig själv och Magnus. 

Sofia berättar att soffan hon förälskat sig i är en zebramönstrad second hand-soffa som vid auktion kan gå upp mycket i pris och bli väldigt, väldigt dyr. 

– Helt plötsligt har jag börjat tänka på hur jag ska gömma den här soffan, tills det är dags att säga ”ta-da titta vad jag har köpt”. Får man göra såhär? Han kommer antagligen bli rätt irriterad. Jag har lite dåligt samvete men jag känner att det kommer bli bra. 

Pernilla uppmuntrar sin väns inköp men menar att Magnus då borde få köpa något han gärna vill ha till lägenheten också. 

– Vi har varit tillsammans så länge och känner varandra så väl. Men ibland blir det så att man har hemligheter för varandra. Nu blir det en soffhemlighet, det blir det. 

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har drivit podcasten sedan 2015.

Avslöjar priset på soffan 

I nästkommande avsnitt av podden ger Sofia en uppdatering på hur det har gått med soffan. Hon har nämligen avslöjat sin hemlighet för maken. 

Sofia berättar att hon budade på en soffa redan för 12-13 år sedan som hon verkligen ville ha, men missade dessvärre budgivningen. Och sedan dess har ingen liknande soffa kommit ut på auktionssidorna – fram tills för två veckor sedan då programledaren hittade en kopia på soffan hon ville ha. 

– Så var jag ute på krogen och hade druckit lite vin, så helt plötsligt hade jag budat hem den här soffan. För jättemycket pengar. Alltså kopian, säger Sofia. c

– Jag vaknade nästa dag och tänkte ”herregud Sofia du har budat hem en soffa som kostar... 88 000 kronor”

Pernilla Wahlgren chockerades över priset på soffan och framförallt att vännen budat så mycket på en kopia.

– Jag hade sån ångest, säger Sofia. 

Vidare berättar hon att hon ringde Bukowskis för att försöka häva köpet, vilket hon hade rätt till och köpet annullerades. Och i samma veva dök faktiskt originalsoffan upp, som Sofia ursprungligen ville ha: 

– Den vann jag! Och den blev mycket billigare!