Soraya Levasanis avslöjande – sanningen om relationen med Jesper Börjesson: ”Så nära”

Soraya Lavasani är en av Nyhetsmorgons främsta programledare. Nu berättar hon om relationen till forna kollegan på kanalen. 

Soraya Levasani om relationen med Jesper Börjesson.

Det har gått ungefär tio år sedan Soraya Lavasini, 41, syntes i TV4:s "Nyhetsmorgon" för förta gång en och idag är hon ett välkänt ansikte i morgonprogrammet. 

Soraya har jobbat på TV4 sedan 2008 och började först som reporter på kanalens nyhetssändningar, men så småningom hamnade hon i ”Nyhetsmorgon”.

Nyligen gick galan ”Årets Feminista” av stapeln och Soraya Lavasani var på plats på röda mattan. Till Femina berättade hon att hon försöker prioritera familjen på fritiden, men att hon gärna umgås med sina kollegor när det går att få till. 

Hon berättar även om relationen till sin före detta kollega. 

Soraya Levansani umgås med kollegorna 

Till tidningen berättar Soraya om att alla programledare i ”Nyhetsmorgon” har en nära relation till varandra. 

– Jobbet är så mycket av livet, så det är inte jättemycket tid över. jag har egen familj, så jag tänker att jag måste vara lite med dem. Men vi tar gärna tillfällen i akt att ses om vi kan, men det brukar vara väldigt lång planeringstid, i och med att alla jobbar olika tider och hej och hå. Men det finns verkligen en vilja att ses när det funkar. Och när vi gör det är det jättekul att ses utanför studion, säger Soraya Lavasani.

Och det var inte länge sen Soraya och några av kollegorna umgicks utanför arbetet. I början av maj publicerade nämligen Soraya ett inlägg på Instagram när hon umgicks med Anna Brolin, Maria Forsblom och Rania Shemoun.

”En kväll med dessa. Är ofta väldigt tacksam över att jag hamnat på en arbetsplats där jag är omgiven av många kompetenta, starka, snälla och stöttande kvinnor! Det är guld värt. Inte ofta vi kan eller hinner ses utanför TV4s väggar, men ikväll hände det”, skriver Soraya. 

Soraya om relationen till Jesper Börjesson

Soraya syns ofta i rutan tillsammans med parhästen Martin Järborg. Men det är en relativt ny duo i ”Nyhetsmorgon”. Under många år var nämligen Sorayas närmaste kollega Jesper Börjesson, under otaliga sändningar av programmet höll de svenska folket sällskap under morgnarna och fortsatt in på förmiddagen. 

Soraya Levasani och Martin Järborg leder Nyhetsmorgon tillsammans.

Men i början på 2020 valde Jesper att tvärt lämna branschen – efter 25 år på TV4 sadlade han istället om till konsult. 

Till Femina kan Soraya berätta om relationen till sin forna kollega tillika vän: 

– Absolut, vi hörs! Vi brukar skriva till varandra på Whatsapp, och så brukar vi försöka få in en lunch eller en aw. Det är inte superfrekvent, men säg en gång i halvåret i alla fall. Det är jättekul att catcha upp med någon som man ändå jobbade så nära under många år.

Soraya Levasani och Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon

Lästips: 

Allt om Fröken Snusk: Namnet, åldern, skandalerna och Mello

Äntligen helg! Här är 215 vågade "Jag har aldrig"-frågor

Bäst i test-uppdrag till festen – tips på roliga lekar

Roliga lekar till midsommar för barn och vuxna