Tilde de Paula Ebys fyra barn har vuxit upp: "Gjort allt jag kan" 

Den populära TV4-programledaren Tilde de Paula är mamma till fyra barn. De har nu vuxit upp och blivit allt mer självständiga, något Tilde i en intervju med Amelia uttrycker är häftigt. 

Tilde de Paula Eby.

Programledaren Tilde de Paula Eby, 51, började sin tv-karriär redan när hon var i 20-årsåldern. Hon har programlett tv-program som "Fredagspuls", "När och fjärran", "Kändisdjungeln", "Spårlöst" och "Let's dance" – för att nämna några. 

Tilde de Paula Eby och David Hellenius programledde "Let's dance" ihop.

Åren 2001-2018 var hon även programledare för TV4:s långkörare "Nyhetsmorgon". Hon sågs ofta ihop med programledaren Peter Jihde, 52, som även han tog farväl av programmet 2018. 

Idag syns hon i tv-program som "Efter fem", "Tilde" och "TV4:s nyårskarameller". 

Tilde de Paula Eby programleder "Efter fem" på TV4.

Så är Tilde de Paulas relation med barnens pappor 

Tilde de Paula har fyra barn med tre olika män. I en intervju med tidningen Hälsoliv har hon tidigare berättat hon har en bra relation med samtliga pappor samt deras nya partners: 

– Jag har en bra relation med alla barnens pappor. Fokus är ju barnen. Det är det vi har gemensamt och alla vill att det ska vara så bra som möjligt. Och jag välkomnar bonusmamma till barnen med öppna armar. De kliver in och blir en del av mina barns liv. Jag är superglad över att ungarna får ytterligare en vuxen människa, som finns där och bryr sig. 

Tilde de Paulas äldsta söner Elian och Zion 

2000 fick blev Tilde de Paula mamma för första gången. Då föddes sonen Elian, 24, som hon har tillsammans med författaren Daniel Möllberg, 52. Tillsammans med Möllberg fick hon även sonen Zion, född 2001. 

Thomas, Tilde, Naemi, Zion och Ilyah.

Tilde de Paulas dotter Naemi 

2005 fick Tilde de Paula sitt tredje barn, dottern Naemi, 19. Pappa till Naemi är en man vid namn Fredrik Bjuhr, 55. Relationen mellan Tilde och Fredrik tog slut när dottern bara var ett halvår. 

Tilde de Paula Eby och dottern Naemi.

Tilde de Paula om sorgen efter uppbrottet med Naemis pappa

Efter uppbrottet öppnade hon upp om sorgen i tidningen Mama

– Det är svårt att leva ihop. Alla par som har små barn upplever att det är tufft att få det att funka. På papperet är det väldigt lätt, sa Tilde de Paula då. 

Gift och har sonen Ilyah med Thomas de Paula Eby 

2009 träffade programledaren musikern Thomas, som hon idag är gift med och delar efternamnet de Paula Eby med. De gifte sig 2012 och de har även sonen Ilyah, 12, ihop. 

Tilde de Paula med sonen Ilyah och dottern Naemi.

Tilde de Paula: Så är livet med äldre barn 

Tilde de Paulas barn har vuxit upp allihop, och om bara ett par år är även hennes yngsta barn tonåring. I en intervju med Amelia berättar programledaren hur livet ser ut idag, med fyra barn som idag alla mer eller mindre klarar sig på egen hand. 

"Gjort allt jag kan" 

Hon förklarar att det "frigörs så mycket tid" när barnen blir äldre och utvecklar sedan sitt resonemang: 

– Livet är mycket luftigare. Det är en ny tid och det är inte så dumt. Numera är jag tacksam för att barnen vill hänga med mig så mycket som de gör. Mitt jobb har varit att rusta dem så att de ska kunna och vilja kliva ut i självständigheten. Vissa upplever att det är jobbigt när barnen flyttar, men jag tycker det är häftigt. Nu har jag gjort allt jag kan. 

LästipsSå ser Tilde De Paulas barn Elian, Zion, Naemi och Ilyah ut idag

LästipsBilden på Tilde de Paula Eby och maken får följarna att reagera

LästipsTilde de Paula hyllas efter bilden på dottern Naemi: "Vilken dröm"