Lisa Ajax slår tillbaka mot kroppskommentarerna: "Mörkrädd" 

Lisa Ajax nådde nyligen stora framgångar i den första deltävlingen i "Melodifestivalen" 2024. Men framträdandet i tävlingen har också lett till negativa konsekvenser för gravida Ajax. 

Lisa Ajax säger ifrån efter att ha fått en hel del negativa kommentarer gällande sitt utseende.
Lisa Ajax säger ifrån efter att ha fått en hel del negativa kommentarer gällande sitt utseende.

När den första deltävlingen i "Melodifestivalen" 2024 började lida mot sitt slut stod det klart att Lisa Ajax, 25, är en av artisterna som kommer tävla i finalen den 9 mars. 

Låten "Awful liar" blev till synes en riktig succé och efter framträdandet hyllades hon på sociala medier, däribland av pojkvännen Max Huss

Lisa Ajax gravid – väntar barn med pojkvännen 

Max Huss och Lisa Ajax har varit tillsammans i omkring tre år och väntar nu sitt första barn tillsammans. Och det faktum att Ajax är gravid har blivit extra uppmärksammat sedan framträdandet i "Melodifestivalen". 

Göteborgs-Postens kulturchef Johan Hilton är en av de som påpekat att Lisa Ajax väntar barn. 

I ett numera borttaget inlägg på X uttryckte han följande om artistens framträdande: 

"Det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv", skrev han i inlägget. 

Efter att Hiltons inlägg på X uppmärksammats i media uttryckte han sig om det hal i ett sms till Expressen:

"Det är något patetiskt över en mediekultur som desperat dammsuger sociala medier på melloskämt för att dra i gång konstruerade och fullkomligt poänglösa konflikter. I övrigt önskar jag Lisa Ajax allt gott"

Lisa Ajax öppnar upp om tuffa tiden efter "Melodifestivalen"

Även på Tiktok ska Lisa Ajax mottagit flertalet åsikter om hennes gravidkropp. I ett inlägg på Instagram öppnar Ajax upp och berättar hur hon känner inför de negativa kommentarer hon fått läsa om sig själv den senaste tiden. 

"Under veckan har jag fått läsa kommentarer om vad jag borde och inte borde göra nu när jag är gravid. Som att jag själv har noll koll. Många kommentarer om min kropp också, jag som ändå trodde att jag skulle få slippa kroppshat nu när jag är gravid. Men nej, tydligen blev det bara värre… Jag förstår att det är en yngre publik på TikTok, där dom allra flesta kommentarerna är, och jag har lärt mig ta det med en nypa salt. Men när det kommer en kommentar från en vuxen man som är kulturchef på en stor tidning att ”det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv” då undrar jag verkligen vart det gått fel? Jag blir verkligen mörkrädd och så otroligt besviken. Sitter man på en viss position behöver man också ta ansvar för vad man skriver på nätet, och hur det kan påverka någon.", skriver hon i inlägget och fortsätter: 

"Har vi tappat det så hårt att vi inte längre har respekt för en gravid kvinna och hennes kropp som skapar ett nytt liv? Och kan vi låta den gravida få bestämma vad den orkar och inte orkar göra? Att stå på scen är en stor del av mitt jobb och något jag gjort under många många år, min kropp är van och min kropp orkar.Förlåt, men det här har verkligen gjort mig så ledsen och arg under veckan så jag kände verkligen att jag behövde få skriva av mig." 

Stöttas efter känslosamma orden 

Under inlägget stöttas hon nu av följare och kollegor. Bland de som kommenterat finns bland andra Zara Larsson:

"Säg till dooom!!!", kommenterar hon.