Otrogen och gravid med min kollega – vad ska jag göra?

Livet är oförutsägbart och ofta fyllt med händelser vi aldrig hade kunnat förutse. Dessa oväntade händelser kan ibland vara glädjefyllda, ibland skrämmande, men alltid lärdomsrika. En sådan händelse berättar en person om i Familjelivs forum. Hon har nämligen blivit ofrivilligt gravid med en kollega.

Genrebilder. Foto: Pexels

Hur tar man sig an en situation där man varit otrogen och då blivit gravid, fött barnet men inte sagt något till sin man? Det är en fråga som en av Familjelivs forumanvändare ställer sig i hopp om att få svar.

Gravid med en kollega – vad ska jag göra?

Forumanvändarens frågeställning lyder:

"Jag blev oplanerat gravid när jag var på en konferensresa med jobbet. Jag hade spontant och oskyddat sex med två killar på jobbet. Resultatet är att min man inte är pappa till vårt yngsta barn, även om han är inskriven som det. Barnet har en avvikande ovanlig blodgrupp och lite andra drag än våra övriga två barn. Min man vet inget och ingen annan heller. Det var ett misstag men vi älskar så klart vårt barn. detta är en hemlighet som jag inte tänker avslöja. Det är tydligen inte helt ovanligt enligt min bästa vännina som jobbar som sjuksyrra på lasarettet. Fler som erfarenhet av detta?"

"Hur vet du att din man inte är pappan?"

På den frågan svarar andra forumanvändare:

"Forskning visar dock tydligt på en sak, och det är att ju längre tid det tar för den närvarande pappan att få reda på att han egentligen inte är den biologiska fadern ju större chans är det att han fortsätter försöka vara pappa till barnet. "

"Hur vet du att din man inte är pappan?"

"Därför bör det införas obligatoriska faderskapstest vid födseln. För barnens skull."

"Saken är helt enkelt att man inte ljuger om vem som är pappan om man vet vem det är. Fattar inte hur man kan stå ut med det samvetet."

Ta del av fler svar och läs hela tråden och tyck till här!