Pernilla Wahlgren öppnar upp om aborten: "Stor sorg"

När Pernilla Wahlgren gästade Bathina Philipsons podcast berättar hon att hon genomfört en abort samt om de känslor som aborten förde med sig.

Pernilla Wahlgren berättar om aborten hon gjorde till följd av att hon var mitt uppe i sin karriär vid tidpunkten.

Pernilla Wahlgren är idag gift  med Christian Bauer. Paret blev tillsammans 2021, och lever idag tillsammans i ett nybyggt hus på Lidingö.

Men innan relationen med Christian Bauer har hon varit tillsammans med bland andra Joachim Lennholm och Emilio Ingrosso.

Med Joachim fick Pernilla sonen Theo Wahlgren, och med Emilio har hon tre barn: Oliver, Bianca och Benjamin Ingrosso.

Men innan hennes förstfödde – Oliver – kom till världen genomgick hon en tuff period till följd av en abort hon och Emilio Ingrosso bestämde sig för att göra.

Till vänster: Joachim Lennholm och Pernilla Wahlgren. Till höger: Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Emilio Ingrosso.

Pernilla Wahlgren berättar om aborten

Det är i podcasten Bathinas skilda möten som Pernilla Wahlgren öppnar upp och berättar att hon, innan hon blev gravid med Oliver, blev gravid men bestämde sig för att göra en tidig abort.

– Jag gjorde en tidig abort med Emilio och mådde så fruktansvärt dåligt efter det och bara kände skam och skuld och bara kände att "nej jag vill verkligen ha barn".

Var mitt i sin popstjärnekarriär

Anledningen till att hon, trots att hon verkligen ville bli förälder, bestämde sig för att göra en abort var för att det inte kändes helt rätt för henne just då. Pernilla var nämligen mitt uppe i sin karriär som innebar en hel del turnéer, shower och allt annat som stod på hennes agenda som popstjärna:

– Det var väl kanske också första aborten, att den skedde just för att jag hade en turné framför mig, jag skulle göra en show på börsen. Vi diskuterade verkligen, säger hon i poddavsnittet och förklarar att hon även tänkte mycket på vad andra människor skulle tycka om hon som ung popstjärna blev gravid.

"Stor sorg"

Men beslutet var långt ifrån lätt för Wahlgren:

– Sen var det en stor sorg väldigt länge, berättar hon i avsnittet.

Men när hon sedan blev gravid igen, med Oliver, då kände hon att oavsett en pågående karriär eller ej så ville hon fortsätta och bli mamma.