Så mycket tjänar melloaktuella Anders Bagge

Den folkkäre Idol-jurymedlemmen Anders Bagge har inte bara en strålande musikkarriär bakom sig, utan också framför sig – snart ska han tävla i Melodifestivalen 2022. Men hur mycket tjänar Anders Bagge?

Hur mycket har Anders Bagge i lön? Ta reda på vad han tjänar här.
Hur mycket har Anders Bagge i lön? Ta reda på vad han tjänar här.

Anders Bagge, 54, är kanske mest känd som en av jurymedlemmarna i “Idol”, men innan han blev den folkkära tv-profilen han är idag så har han faktiskt hunnit med en hel del. Han har bland annat skrivit låtar till världsstjärnor som Madonna, Céline Dion, och Janet Jackson – och Anders Bagge har ännu mer på gång. Han ska nämligen vara med och tävla i Melodifestivalen 2022.

Då är Anders Bagge med i Melodifestivalen 2022

Efter succén som “Sjöbjörnen” under den första säsongen av “Masked Singer” tar Anders Bagge nu nya steg sin egna sångkarriär. Lördagen den 19 februari ska Anders Bagge vara med Melodifestivalen 2022. Han tävlar i deltävling tre med låten “Bigger Than The Universe”, som är skriven av Jimmy Jansson, Peter Boström, Thomas G:son, samt av Anders Bagge själv.

– Jag har nog inte riktigt förstått än vad jag faktiskt gett mig in på, har Anders Bagge tidigare sagt i en intervju med Aftonbladet.

Läs mer: Miljonlönen: Så mycket tjänar statsepidemiolog Anders Tegnell

Så mycket tjänar Anders Bagge

Karriären verkar gå som tåget för den folkkäre Anders Bagge. Men hur mycket tjänar han egentligen? Enligt uppgifter från Skatteverket hade Anders Bagge en fastställd förvärvsinkomst på 107 kronor under 2020, med ett överskott av kapital på 151 246 kronor. Men troligtvis har han, genom de sju bolag som han är engagerad i, tjänat en stor peng som han kan försörja sig på. Han är bland annat engagerad i Dreamhill Studios Aktiebolag, Baggeborg AB, Johanna Lind AB och DogJuggle AB.

Anders Bagges bolag i konkurs

Under 2020 begärdes Anders Bagges pr-bolag "All Stuff" i konkurs av Skatteverket. Enligt myndigheten hade företaget över 250 000 kronor i skuld.