Oväntade hjälpmedlet som kvinnor använder för att bli gravida

Om du någon gång har försökt bli gravid har du säkert stött på både det ena och det andra tipset för att det hela ska gå lättare. Vanliga knep är att hålla upp benen eller ligga på rygg "efteråt" för att spermierna ska få större chans att göra sitt jobb.

Nu börjar ett nytt knep att sprida sig över internet: Kvinnor använder sin menskopp för att lättare bli gravida. En menskopp är en typ av klockformat återanvändbart mensskydd, oftast i silikon.

Menskoppen används som hjälpmedel för att bli gravid

Så hur går det här till? Jo, enligt tipsen ska menskoppen föras in efter sex och därigenom hålla spermierna i närheten av livmodertappen under längre tid. Enligt flera kvinnor har det här hjälpt dem att bli gravida efter att ha försökt i månader.

Enligt en gynekolog, som Parents.com pratat med, är metoden säker att använda så länge du inte har koppen inne längre än rekommenderat. Hon tror även att det finns en chans att det skulle kunna ge en något större chans till befruktning.

Det finns ännu inget vetenskapligt stöd för att den här metoden skulle kunna öka chanserna för att bli gravid. Men då det verkar vara en ofarlig metod, som dessutom innebär en väldigt liten investering, kanske det kan vara värt att prova?