ANNONS: APOHEM

16 bra-att-ha produkter i lilla apoteket för dig med barn

Feber, skrubbsår eller gaser i magen kan komma plötsligt och då gäller det som förälder att vara förberedd. Vi har listat produkter som är bra att ha hemma, redan innan olyckan är framme. Passa på att bygga upp familjens egna lilla hemapotek!

Bild: Apohem
Bild: Apohem

Har du en febertermometer, plåster och vätskeersättning hemma? Om inte är det kanske dags att införskaffa dig det. Som småbarnsförälder kan det vara tryggt att veta att du snabbt kan lindra ditt barns besvär när det väl dyker upp. Oavsett om det handlar om ett sjukt barn under vabbning eller ett skrapsår efter en olycka i lekparken.

16 produkter till lilla apoteket:

Vi har samlat 16 produkter som är bra att ha hemma för att skapa familjens egna lilla apotek. Dessa produkter passar inte bara att ha hemma – flera av dem är även perfekt att ta med när ni är ute på språng. Du hittar allt på apohem.se.

 1. Pysventil för gasbesvär eller kolik
  Frida Baby Windi pysventil är en engångsventil som hjälper till med överflödig gas. Pysventilen ger direkt lindring för bebisar med gasbesvär eller kolik, utan varken intag av droppar eller mediciner. Rekommenderas av BVC.

  Köp pysventilen här.

 2. Salva för röd rumpa eller irriterad hud
  Bepanthen är en skyddande salva som vårdar och mjukgör torr och irriterad hud – samtidigt som huden får andas. En riktig multiprodukt som exempelvis passar att användas på spädbarn efter blöjbyte, torra läppar eller bröstvårtor efter amning.

  Köp salvan här.

 3. Bomullspinnar för bebisens navel
  Minstingens bomullspinnar av ekologiskt odlad bomull passar såväl mot barnens små öron eller för att göra rent bebisens navel.

  Köp bomullspinnarna här.

 4. Febernedsättande för barn
  Ibland kan det behövas febernedsättande produkter för att sänka febern. Var noga med att läsa bipacksedeln innan och kolla anvisningarna och åldersgränsen på förpackningen.

  Köp produkter för febriga barn här.

 5. Febertermometer
  Se till att hålla koll på ditt barns temperatur vid feber. Braun ThermoScan 3 är en snabb, skonsam och pålitlig örontermometer som funkar för hela familjen.

  Köp febertermometern här.

 6. Vetekudde som går att värma eller kyla
  Warmies Fåret Lavendi är en vetekudde formad som ett får med mjuk och fluffig päls. Gosedjuret går att värma i mikron för mysig och värmande effekt, eller kylas i frysen för skön och kall effekt. Perfekt vid feber!

  Köp vetekudden här.

 7. Hostmedicin
  Bronwel Kids + Family* är en hostsirap som hjälper till att lindra torrhosta och slemhosta vid förkylning. Kan användas från ett års ålder och uppåt.

  *Det här är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisning noggrant innan användning.

  Köp hostmedicinen här.

 8. Nässpray
  Physiomer Baby mist* är en naturlig nässkölj med havsvatten. Lindrar rinnande och täppta näsor hos bebisar och små barn.

  *Physiomer är en serie med medicintekniska produkter. Läs bruksanvisning noggrant innan användning.

  Köp nässprayen här.

 9. Snorsug
  Frida baby Näsfrida Snorsugaren är en snorsug där du hjälper ditt barn att snyta sig. Rekommenderas för nyfödda och små barn som inte kan snyta sig själva.

  Köpt snorsugen här.

 10. Vätskeersättning
  Semper vätskeersättning och bakteriekultur är dospåsar som innehåller både vätskeersättning och viktiga salter. Bra vid diarré eller kräkningar för att undvikauttorkning. För barn två månader och uppåt.

  Köp vätskeersättning här.

 11. Barnplåster
  Leukoplast Kids är färgglada barnplåster med roliga djurmotiv som skyddar mot både smuts och vatten. De kommer i olika storlekar och passar för både skrubbsår och skärsår.

  Köp barnplåster här.

 12. Sårrengöring
  Hansaplast Wound Spray är en sårtvätt för mindre akuta sår, till exempel skrubbsår, mindre skärsår och öppna blåsor. Sårsprayen ger en snabb och smidig rengöring – och svider inte ett dugg!

  Köp sårrengöring här.

 13. Desinfektionsservett
  Antibac Desinfektionsservett tar bort bakterier från händer, för att hindra att smitta och sjukdomar sprids. Perfekt när ni inte har tillgång till vatten eller är på språng, men också viktigt innan ni ska ta hand om eller lägga om ett sår.

  Köp desinfektionsservetter här.

 14. Näsdukar
  Kleenex Original Näsduk är pappersservetter med mjukt och slitstarkt papper. Räddaren i nöden vid nästäppa och förkylning, eller bara vid kladdiga fingrar och smutsiga glasögon.

  Köp näsdukar här.

 15. Magdroppar

  Semper Magdroppar* är en oljelösning som innehåller en rik bakteriekultur som ger en lugnande effekt på magen. Passar både barn och vuxna.*Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas.

  Köp magdroppar här.

 16. Förkylningsspray
  ColdZyme Strawberry* är en munspray för att förebygga och förkorta förkylning. Kan även minska risken för att bli smittad. Passar vuxna och barn över 4 år.*Det här är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisning noggrant innan användning.

  Köp förkylningsspray här.

Bonustips! Barnboken “Greta Gris Hämta doktorn!”

Vad händer vid en olycka? Vad är en doktor? I barnboken “Greta Gris Hämta doktorn!” får barnen hänga med när Greta Gris och hennes vänner ringer efter hjälp och lär sig hantera en olycka, samt vilka typer av doktorer som finns.