ANNONS:

Så behandlar du barnens myggbett – enkla knep som lindrar

Vi bjöd in vårdgivaren Kry till Familjelivs forum för att låta medlemmarna ställa sina frågor om djur- och insektsbett. Här tipsar läkaren Pegah Tasharrofi om hur du lindrar barnens kliande myggbett!

Låt inte rädslan för myggbett förstöra din och barnens sommar!

Mygg och knott hör sommaren till – även fästingar, huggorm och broms. Även om de flesta betten är ofarliga, speciellt om du eller ditt barn inte har utvecklat en allergi, kan många av betten klia, svida och ge besvär. Har barnet svårt att sluta klia på sina myggbett? Här kommer Kry-läkaren Pegah Tasharrofis tips till hur du lindrar betten på bästa sätt.

"Dotterns myggbett blir som golfbollar"

I tråden är det många som undrar över hur man lindrar och lugnar myggbett. Bland annat en medlem som frågar följande:

Ska jag behandla stora myggbett på något särskilt sätt? Dotterns myggbett brukar bli som golfbollar, varma och hårda. Hon är allergisk mot de flesta frukter nötter och pollen också, kan de bli en extra reaktion av allergier i kombination med myggbett? Och hjälper antihistaminer efter myggbett?

Går att förebygga med antihistaminer

Här är läkaren Pegah Tasharrofis svar:

Prova att lindra klådan med kylbalsam, alsolsprit eller alsolgel. Det kan också kännas skönt att badda med kallt vatten eller kyla med en isbit inlindad i en tygbit. Du kan smörja med receptfri kräm eller salva med hydrokortison om det kliar mycket. Om det är så att hon får mycket myggbett eller om ni vet att hon kommer vara utsatt för myggbett under tex en resa kan ni behandla med antihistaminer under den tiden för att förebygga större reaktioner och lindra klådan.

Ha en fin sommar!

Vänliga hälsningar,

Pegah