ANNONS:

Så får du i dig det du och din bebis behöver när du ammar

Näringsrik kost är alltid viktigt för att må så bra som möjligt, men det är extra viktigt under graviditet och amning. Här är tips på hur du kan få i dig det som du och din bebis behöver.

Bild: Minami
Bild: Minami

När du är gravid behöver du mer näring än normalt eftersom din kropp håller på att skapa ett helt nytt liv. När du ammar behöver du dessutom extra mycket näring till dig och din bebis. Genom en varierad och balanserad kost kan du få i dig näringsämnen som är viktiga oavsett om du är gravid eller inte, som omega-3, D-vitamin, kalcium och jod. Om du äter all typ av mat får du oftast i dig tillräckligt av de här näringsämnena via kosten, men ibland kan ett kosttillskott behövas.

Bild: Minami
Bild: Minami

Omega-3 är livsviktiga fettsyror som vi inte kan leva utan och de är essentiella, det betyder att kroppen inte kan bilda dem på egen hand och du behöver få i dig dem genom maten du äter. Du kan få i dig omega-3-fetter genom att främst äta fet fisk. Just fet fisk är bra att äta som gravid eller ammande eftersom att det innehåller det extra viktiga omega-3-fettet DHA. Exempel på fet fisk är lax, makrill eller sill. Äter du inte fet fisk speciellt ofta? Rekommendationen är att äta fet fisk minst 2-3 gånger i veckan. Om du inte gör det rekommenderas ett omega-3-kosttillskott för att få i dig det livsnödvändiga omega-3-fettet DHA.

Därför behöver du omega-3 och extra DHA

Hjärnan och ögonen har ett särskilt stort behov av DHA. När du är gravid, försöker bli gravid eller ammar behöver du dessutom extra mycket DHA. Detta eftersom DHA bidrar till ögonens och hjärnans utveckling hos din bebis i magen och när du ammar din bebis. När du ammar får din bebis i sig näring via dig och därför är det viktigt att du får i dig tillräckligt med näringsämnen. Men hjälp av kosttillskottet MINAMIⓇ MorDHA kan du bibehålla DHA-nivåerna både under graviditet och amning.

MINAMIⓇ MorDHA är ett högkoncentrerat omega-3 med högst DHA (480 mg) per kapsel på den svenska marknaden, vilket innebär att du bara behöver ta en kapsel per dag för att säkerställa ditt dagliga intag av omega-3. Fiskoljan har ingen fisksmak eller lukt och lämnar ingen eftersmak.

  • DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga vid ett dagligt intag av 250 mg DHA (1 MorDHA-kapsel per dag).

  • Moderns intag av DHA bidrar till att ögonen och hjärnan utvecklas normalt hos foster och spädbarn som ammas. Den gynnsamma effekten uppnås med ett dagligt intag av 200 mg DHA utöver det rekommenderade dagliga intaget av omega-3-fettsyror för vuxna, det vill säga 250 mg DHA och EPA.

Tips! Du kan svälja, tugga eller pressa ut innehållet på en sked eller blanda i till exempel juice.

MINAMIⓇ strävar efter minsta möjliga miljöavtryck och har därför en miljövänlig och patenterad tillverkningsprocess, vilket innebär att en extremt ren fiskolja kan framställas. När du äter MINAMIⓇ kan du därför känna dig helt trygg med att du får i dig omega-3 och DHA av allra högsta kvalitet.

Läs mer om MINAMIⓇ MorDHA här.

MINAMI® MorDHA rekommenderas för gravida, ammande kvinnor och vuxna. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en mångsidig och varierad kost. Det är också viktigt med en hälsosam livsstil.

Bild: Minami
Bild: Minami

Visste du att… Forskning har bevisat att många inte får i sig tillräckligt med omega-3 via kosten? Omega-3-fetterna DHA och EPA är de fettsyror som forskning säger har de främsta hälsofördelarna. Om man väljer att äta ett omega-3-tillskott bör man därför säkerställa ett högt innehåll av EPA och DHA per kapsel.

Bild: Minami
Bild: Minami

Tips! Har du barn som är äldre än 5 år, finns MINAMI® Kids som innehåller viktig omega-3 och vitamin D. Den är dessutom fri från tillsatt socker, sötningsmedel och färgämnen och har en god smak av jordgubbe som kan tuggas eller sväljas hel.

Om MINAMI®MINAMI® erbjuder marknadens mest högkoncentrerade omega-3 för hela familjen och alla stadier i livet. Läs mer om alla MINAMI® kosttillskott här.