ANNONS: Apohem

Så skyddar du ditt barn mot den starka vårsolen

Solen börjar titta fram och våren står för dörren. Den varma vårsolen är efterlängtad, men efter en lång och mörk vinter när huden är extra känslig är det viktigt att skydda sig mot den. Förbered ditt barn på utelek med våra solskyddsmåsten från Apohem!

Våren är kommen och kalla vinterdagar inomhus byts mot utomhuslek på förskolan, stunder i lekparken och utflykter i den friska vårluften. Solskydd är ett självklart var under sommarmånaderna, men bör även vara det under våren. Vårsolens strålar lyser nämligen starkare och risken för att bränna sig finns redan nu. Det är därför viktigt att smörja in sig med solskyddsfaktor på morgonen, men också att ta med solkrämen till förskolan eller utomhusaktiviteten så att ditt barn har ett säkert skydd under hela dagen.

Barn har känsligare hud än vuxna och efter den långa vintern är huden extra känslig. Spädbarn under ett år bör inte vistas i direkt solsken, men när det kommer till äldre barn med spring i benen kan det vara svårare att hålla dem från solen. Speciellt när vårlek utomhus är mer efterlängtat än någonsin. Då behövs solskydd som heter duga!

Solskyddsfaktor för barn

Solkräm, solstift och solmousse. Solskyddsfaktor kommer i många olika former, men det viktigaste är att de faktiskt gör sitt jobb och skyddar mot vårsolens starka strålar. Här har vi listat våra favoriter i solskyddsdjungeln, du hittar alla produkter hos nätapoteket Apohem.

 • EVY kids solmousse
  En kladdfri solmousse som skyddar upp till sex timmar och även kan användas i hårbotten – perfekt under våren då keps och solhatt inte alltid hänger med.

 • ACO sun kids solstift
  Solstift för utsatta områden, som näsa, kinder, läppar. Enkel att ta med och fylla på. Skyddar mot UVA- och UVB-strålning.

 • Bioregena baby
  Ett solskydd som passar för små barn och bebisar. En ekologisk, parfymfri solkräm med fysikaliska filter. Skyddar mot UVA- och UVB-strålning.

 • La Roche-Posay barn
  Lättapplicerat solkräm som är hypoallergen, parfymfri. Passar aktiva barn från tre år.